enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amazon, Drone İle Kargo Teslimatına Nihayet Başlıyor

Hatırlarsınız ki yaklaşık 4 yıl kadar önce ortalıkta dolanan ‘drone ile teslimat yapılacağı’ söylentileri büyük bir yankı uyandırmayı başarmıştı …

Amazon, Drone İle Kargo Teslimatına Nihayet Başlıyor
14.06.2022
136
A+
A-

Hatırlarsınız ki yaklaşık 4 yıl kadar önce ortalıkta dolanan ‘drone ile teslimat yapılacağı’ söylentileri büyük bir yankı uyandırmayı başarmıştı. Drone (insansız hava aracı) kullanımının o dönemlerde büyük bir hız kazanması ve popüler hale gelmesiyle, droneların kargo hizmeti verebileceği gündeme gelmişti. Hatta konuyla ilgili Amazon ve Google tarafından da benzer haberler gelmişti.

İlk haberlerin ardından uzun bir süre geçmesine rağmen hala drone aracılığıyla kargo teslimatı yapılmasıyla ilgili fazla bir çalışma yapılmadı. Ancak nihayet bugün, Amazon ilk adımların atılacağını ve projenin hayata geçirileceğini duyurdu. Üstelik drone teslimatı yapılacak ilk bölge ve tarih de belirlendi.

Uygulama ilk olarak California’da hayata geçirilecek

Drone aracılığıyla teslimalatların bu kadar uzun süredir beklenmesinin ana sebepleri olarak; insansız hava araçlarının güvenli bir şekilde iniş ve tekrar kalkış yapabilmesinin sağlanması gösteriliyor. Bunun için de gerekli algoritmaların oluşturulması süreci uzatmış olsa da nihayet gökyüzünde süzülen kargoları göreceğimiz tarih artık çok yakın. Amazon, yaptığı duyuruyla birlikte uygulamanın ilk olarak ABD California’da hayata geçirileceğini bildirdi.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılının sonlarına doğru California’daki Amazon kullanıcıları, teslimatlarını drone ile alma seçeneğini kullanabilecekler. Bununla birlikte drone aracılığıyla gelecek olan kargolar da yine ‘kargo takip’ uygulamaları gibi bir sistemle takip edilebilecek. Tabii insansız hava aracı, karşılaşabileceği engeller karşısında da oldukça eğitimli. Örneğin; bir evin bacasını algılayabilecek ve yönünü ona göre belirleyebilecek. Yani etrafındaki nesneleri algılayıp kendisine bir rota belirleyerek daha hızlı teslimat sağlayabilecek.

Ancak şimdilik uygulamanın diğer bölgelerde yaygınlaşması için herhangi bir tarih verilmedi. İlk teslimatların başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ve müşterilerin memnun kalması durumunda uygulamanın çok daha yaygın bir hale geldiğini görmemiz oldukça olası.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.