enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

İletişim Başkanlığı’ndan İsveç ve Finlandiya hamlesi!

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Mayıs’ta “İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurularına …

İletişim Başkanlığı’ndan İsveç ve Finlandiya hamlesi!
13.06.2022
150
A+
A-

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Mayıs’ta “İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurularına olumsuz baktıklarını” açıklamasının ardından, terör örgütlerini destekleyen ülkelerin NATO’ya alınmaması konusunda kararlı bir duruş sergiliyor.

Bu kapsamda, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, “terör hassasiyetini” diplomatik yollarla NATO’ya üye ülkelere aktarıyor.

Dışişleri Bakanlığı konvansiyonel diplomasi üzerinden süreci yönetirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da uluslararası topluma yönelik kamu diplomasisi çalışmaları yürütüyor.

Bu çabalarla, Türkiye’nin haklı tezlerinin dünyaya anlatılması ve toplumların ikna edilmesi amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İsveç ve Finlandiya’nın en önemli gazetelerine röportaj vererek, Türkiye’nin savunduğu tezleri iki ülke kamuoyuna tüm açıklığıyla duyurdu.

Röportajlarında, İsveç ve Finlandiya’nın, terör konusunda somut ve kalıcı bir politika değişikliği yapması gerektiğinin altını çizen Altun, iki ülkenin NATO’ya katılımının, Türkiye’nin bu haklı endişeleri giderilmediği müddetçe mümkün olmayacağını ifade etti.

İletişim Başkanlığı, 7 Haziran’da da “21. Yüzyılda NATO: Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli” düzenleyerek, konuyu yerli ve yabancı uzmanların gözünden tartışmaya açtı. Panelde, ittifakın uyguladığı çok yönlü askeri ve siyasi politikalara ilişkin Türkiye’nin haklı taleplerine dikkat çekildi.

Panelde, NATO üyesi ülkelerin, terör örgütleri karşısında kararlı bir şekilde durmasının ittifakın en önemli misyonlarından biri olduğuna işaret eden Altun, terörle mücadele konusunda net bir pozisyon almamış ülkelerin ittifaka kabulünün, NATO’nun geleceği için de bir tehdit olduğunu vurguladı. Altun, Türkiye’ye yönelik eleştirilere de yanıt vererek, “Türkiye gibi güvenilir bir müttefiki, bu gibi aday ülkelerin NATO ile ilişkisi bağlamında eleştirmeye kalkanlar, tam bir akıl tutulması yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

NATO’NUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILACAK

Diplomasi trafiğine hız veren İletişim Başkanlığı, 17 Haziran’da Brüksel’de bir panel düzenleyerek, “Ukrayna’daki savaş sonrasında NATO’nun geleceğini” masaya yatıracak.

Panel, Türkiye’nin tezlerinin, kamu diplomasisinin imkan ve kabiliyetleri kullanılarak tüm dünyaya duyurulmasına olanak sağlayacak.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28-30 Haziran’da katılacağı NATO Zirvesi öncesinde Madrid’de 28 Haziran’da bir panel düzenleyerek, uluslararası kamuoyunu bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da NATO Zirvesi’nde, “Türkiye’nin terör ve terör örgütlerine destek veren ülkelere yönelik tutumundan taviz vermeyeceğini” vurgulaması bekleniyor.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.