enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Almanya Intel için kesenin ağzını açtı! Tam 6.8 milyar euro…

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, uzun zamandır Avrupa’da fabrika açmak için uygun konum arıyordu. Son olarak Almanya’nın Magdeburg …

Almanya Intel için kesenin ağzını açtı! Tam 6.8 milyar euro…
13.06.2022
114
A+
A-

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, uzun zamandır Avrupa’da fabrika açmak için uygun konum arıyordu. Son olarak Almanya’nın Magdeburg bölgesinde karar kılan dünya devi firma, bu kararıyla Almanya hükümetinden 6.8 milyar euro tutarında rekor bir teşvik alacak. Intel’in Avrupa’da üretime başlayacağı yeni fabrikası 2027 faaliyetlerine başlayacak.

INTEL’İN YATIRIMI ŞİMDİDEN 33 MİLYAR EURO’YU AŞTI

Almanya’nın Intel’e neden böylesine yüksek teşvik verdiği ise oldukça açık. Intel Almanya için şimdiye kadar 33 milyar euro gibi oldukça yüksek bir tutarda yatırım yattı. Alman hükümeti iste buna karşılık bu paranın beşte birini İntel’e teşvik olarak verdi.

Teşvik toplam üç taksitle ödenecek. Şimdiden 2,7 milyar euro bütçe ayıran Almanya, kalan miktarı 2023 ve 2024 bütçeleri ile karşılayacak. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.