enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2369
EURO
37,6287
ALTIN
2.918,21
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

AFAD, Acil Durum Bildirimiyle Vatandaşları Uyardı

Tüm dünya çapında yaşanan doğal felaketler, birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle de acil yardım merkezleri bu tarz …

AFAD, Acil Durum Bildirimiyle Vatandaşları Uyardı
12.06.2022
139
A+
A-

Tüm dünya çapında yaşanan doğal felaketler, birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle de acil yardım merkezleri bu tarz durumlar için büyük bir önem arz ediyor. Şimdi de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) bu konunun önemi ile ilgili bir hamle yapıldı.

AFAD, geçtiğimiz dakikalarda ülke çapından birçok insana bildirimler göndermeye başladı. Oldukça yüksek sesle geldiği belirtilen bildirimde ülkemizde devam eden meteorlojik durumlara ve yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

‘Hayati Uyarı Bildirimi’

Ayrıca gelen haberlerde bazı kişilere bildirimin iki kere gönderildiği ve ilk gönderilen bildirimde bazı harflerin okunmadığı görünüyordu. Yukarıda da görmüş olduğunuz bildirimlerde olduğu gibi AFAD, daha sonrasında ikinci kez bir bildirim göndererek söz konusu harfleri düzeltti ve vatandaşlara uyarıda bulundu. Ancak son derece sesli bir uyarıyla gelen bu bildirim, her kullanıcıya ulaşmadı.

AFAD’ın ‘Hayati Uyarı Bildirimi’ ismi altında gönderdiği bildirimde şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.