enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

ABD sağlık uzmanları uyardı: Maymun Çiçeği hastalığının tespiti zorlaştı

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, hastalığın yayılmasını önlemek için vakaları tespit edebilmenin önemli olduğunu söyledi …

ABD sağlık uzmanları uyardı: Maymun Çiçeği hastalığının tespiti zorlaştı
12.06.2022
151
A+
A-

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, hastalığın yayılmasını önlemek için vakaları tespit edebilmenin önemli olduğunu söyledi. 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Rochelle Walensky, “Vakalarda, hastalığın endemik olduğu Afrika ülkelerinden farklı olarak daha hafif ve vücudun sınırlı alanlarında kendini gösteren belirtiler gördük.” ifadelerini kullandı. 

Walensky, bu durumun bazı vakaların saptanamamasına dair endişelere neden olduğunu söyledi. 

Mevcut vakaların hastalığın ateş, vücut ağrıları ve deri döküntüsü gibi karakteristik semptomlarını göstermediği belirtildi.

Maymun Çiçeği vakalarının, cinsel yollarla bulaşan diğer hastalıklarla karıştırılabileceğini ifade eden Walensky dikkatli olunması konusunda uyardı. 

Dünya genelinde şimdiye kadar bin 300’den fazla Maymun Çiçeği vakası tespit edildi. Hastalık, maymun çiçeği virüsünün endemik olmadığı 27’den fazla ülkede yayıldı.

 

KAYNAK: EURONEWS
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.