enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DALL-E, Boşlukları da Doldurabiliyor!

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ DALL-E 2, henüz herkesin erişimine açılmamış olmasına rağmen pek çok kez yeteneğiyle gündeme gelmeyi …

DALL-E, Boşlukları da Doldurabiliyor!
09.06.2022
150
A+
A-

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ DALL-E 2, henüz herkesin erişimine açılmamış olmasına rağmen pek çok kez yeteneğiyle gündeme gelmeyi başardı. Yazıyla betimlenenleri en gerçekçi şekilde bir görsele dönüştüren yapay zekâ aracı, bugün farklı bir yeteneğiyle daha sosyal medyada gündem oldu.

DALL-E’nin erken erişim sürümüne erişim sağlayan Kevin Parry, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımlarda mest eden yeni eserlere yer verdi. Söz konusu görselleri diğer görsellerden özel kılan ise bu kez yazıyla yapılan tanımların görsele çevrilmesi değil, farklı görselleri mükemmel bir şekilde tek bir karede birbiriyle uyumlu hale getirmesiydi.

DALL-E, görselin bağlamına ve temasına göre görseli genişletiyor:

Parry tarafından yapılan paylaşıma göre DALL-E, kendisine sunulan herhangi bir görseli otomatik olarak istenen boyutta genişletiyor. Bu genişleme, görselin boyutunun büyümesi değil, aynı görselin devamının en baştan yaratılması şeklinde gerçekleşiyor – tıpkı sınavlarda ‘paragrafı tamamlayın’ soruları gibi.

Üstelik DALL-E, bunu yalnızca bir görselden yola çıkarak değil, iki görselden yola çıkarak bu iki görselin birbiriyle uyumlu olmasını sağlayarak da gerçekleştirebiliyor. Ayrıca bu özellik, DALL-E’nin yazıyla betimlenenleri görsele çevirme yeteneğiyle de birleştirilebiliyor. Bunun sonucunda da ortaya böyle görseller çıkıyor:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.