enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1964
EURO
37,8634
ALTIN
2.926,77
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus askeri uzman Kostikin: Türk-Yunan geriliminin başlıca provokatörü ABD’dir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2022 tatbikatları sırasında Yunanistan’ı Ege Denizi’ndeki adaları militarize etme politikasından …

Rus askeri uzman Kostikin: Türk-Yunan geriliminin başlıca provokatörü ABD’dir
09.06.2022
158
A+
A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2022 tatbikatları sırasında Yunanistan’ı Ege Denizi’ndeki adaları militarize etme politikasından vazgeçmeye çağırdı ve karşı önlemler alınabileceği konusunda uyardı. Erdoğan’a göre Ankara, Yunanistan’da kurulan ABD üslerinin Rusya’ya yönelik değil.

Rusya Askeri ve Politik Analiz Bürosu’nun askeri uzmanı Nikolay Kostikin, Sputnik’e açıklamasında Türk-Yunan geriliminden en büyük çıkarı olan ülkenin ABD olduğunu söyledi.

Kostikin, “Bugün Türkiye ile Yunanistan arasında yaşananlar, yani iki ülke arasında ABD tarafından suni olarak tırmandırılan kriz her an tam teşekküllü bir çatışmaya dönüşebilir ve bu, antik Roma’nın klasik ‘böl ve yönet’ şemasına uyuyor. ABD ne Yunanistan’ın ne de Türkiye’nin komşusu. Washington için bu ülkelerin her ikisi de kendi hedeflerine ulaşmak için kullanmaktan geri kalmayacağı olağan bir araç. Afganistan ve Ukrayna, ABD’nin müttefiklerine neler yaptıklarını ortaya koyan modern tipik örneklerdir” diye konuştu.

Bugün sadece ve sadece ABD çıkarları doğrultusunda hareket eden Kuzey Atlantik İttifakının da Türk-Yunan gerilimini çözmeye ilgi göstermediğine dikkat çeken Kostikin, şöyle konuştu:

“ABD fiilen NATO’yu kontrol ediyor. ABD’nin istekleri ve direktiflerine göre hareket eden ittifak, Türk-Yunan krizinin çözümünde hareketsiz kalıyor. İttifakın iki ülke arasında bir anlaşmaya varılmasına ilgi göstermediği ortada. Hem Türkiye hem de Yunanistan, her şeyden önce başkasının düdüğüne göre dans etmeden önce komşularına dikkat etmeli ve iyi komşuluk ilişkileri doğrultusunda düşünmeli. Aslında Kuzey Atlantik İttifakı uzun süredir yararlılığını yitirdi. Dünya hızlı bir şekilde çok kutuplu hale geliyor. Türkiye ve Yunanistan siyasi irade göstermeli ve baş provokatöre, transatlantik sözde müttefiklerine karşı birleşik bir cephe olarak hareket etmelidir.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.