enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,6681
EURO
35,0714
ALTIN
2.444,33
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son Dakika: Bina yalıtımında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen ve 2.5 saat süren Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Erdoğan, 3600 ek …

Son Dakika: Bina yalıtımında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacak
06.06.2022
120
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen ve 2.5 saat süren Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Erdoğan, 3600 ek göstergesinden, son dönemdeki hayat pahalılığına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

“50 BİN TL’YE KADAR KREDİ İMKANI SAĞLANACAK”

Erdoğan, konuşmasında bina yalıtımlarıyla ilgili hazırlanan destek paketiyle ilgili de bilgi verdi. Buna göre binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başında 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli 0,99 faizle kredi imkanı sağlanacak.

“DETAYLARI BAKANLIK AÇIKLAYACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: “Yalıtımlı konut sayısını arttırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başında 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli 0,99 faizle kredi imkanı sağlanacak. Hem aile bütçesine hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağına inandığım bu paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından karşılanacaktır.

“15 MİLYARLIK YENİ PAKETİ GÜNDEME ALIYORUZ”

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 98 milyar liralık sosyal yardımla ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olduk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi daha da güçlendiriyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Desteği programıyla ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyarlık yeni bir paketi daha gündeme alıyoruz.

“ANA OKULLARI İÇİN DE DESTEK PROGRAMI OLUŞTURDUK”

Vatandaşlarımız bu programa Haziran ayından itibaren başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ana okulları veya ana sınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımından faydalanmış aileler başvurabilecektir. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum, kalın sağlıcakla.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.