enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: SADAT benzeri yapılar kaos yaratmak için bekliyor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Seçim güvenliğine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren …

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: SADAT benzeri yapılar kaos yaratmak için bekliyor
03.06.2022
113
A+
A-

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Seçim güvenliğine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Akıllı, SADAT benzeri derneklerin olduğunu öne sürdü.

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı, gazetecilere yaptığı değerlendirmede “2015 yılını hatırlayalım. İki seçim arasında şiddet olayları yaşandı. Bugün bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Çatışmayı körüklemeye çalışan bir süreç var. Parti binalarına saldırılarla karşılaşabiliriz. Sokakta toplu şiddet eylemleriyle karşılaşabiliriz. Oradan sallarım iki boma diyen anlayış bugün hala iktidarda. Bu yapıları takip ediyoruz, şimdilik uyuyorlar gözlediğimiz o. SADAT veya benzeri merkezlerden düğmeye basıldığında harekete geçeceklerdir” ifadelerini kullandı.

‘Her sandıkta olacağız’

Sandık güvenliği konusunda aldıkları önlemler hakkında da bilgi veren Akıllı “Ankara örgütü bu seçimde yaklaşık 12 bin civarında kişi ile sandıkların başında olacak. Bu kişiler gece yarısı olmadan organizasyonu kuracak ve tüm ıslak imzalı tutanakları merkeze ulaştıracak. Her sandık başında görevlimiz olacaktır. Seçim güvenliğini Ankara’da sağlayacağımızın sözünü vermek isterim” dedi.

‘Adayımız Kılıçdaroğlu’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili de değerlendirme yapan Akıllı “Elbette adayı 6’lı masa belirleyecek ama ben il başkanı ve yönetim kurulu ve Ankara örgütü adına diyebilirim ki bizim adayımız sayın genel başkanımızdır. 6’lı masaya önerimiz budur. Biz o masadan aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte denklemin genel başkan lehine gelişmesini bekliyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.