enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
10:36 Büyükşehir’in Kayseri Kariyer Konferansları sürüyor
10:06 Kazada yaşamını yitiren Oğulcan Pektaş toprağa verildi
19:00 Nevşehir’de son günlerde etkili olan sağanak yağışlar sonrasında hasar gören yol, yaya kaldırımı ve parklarda onarım ve yenileme çalışmaları sürüyor
18:58 Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu
18:57 Sürdürülebilirlik Parkı tütünsüz alan ilan edildi
18:56 Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, hafta sonu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere başarılar diledi
18:37 Kosova Başbakanı Külliye’de
18:36 Ruanda’dan turist sığınmacı iddialarına İletişim’den yanıt
18:23 Konya’da ‘Konevi Sosyal Tesisleri’ hizmete girdi
18:22 Düzce Anadolu Otoyolu’nda trafik kazası: 5 yaralı
18:21 En kapsamlı festival Bursa’da… Türkiye Kültür Yolu’nda üçüncü durak
18:20 Dr. Erdal Atabek vefat etti
17:50 Sürdürülebilirlik Parkı kampüsün ilk tütünsüz açık alanı oldu
17:36 Düzce’de lastik deposunda yangın paniği
17:20 Beylikdüzü’nde Müzeler Haftası dopdolu geçti
17:09 Haşere İle Mücadele Ara Vermeden Devam Ediyor
17:08 Tiyatro Topluluğu’ndan Başkan Yardımcısı Baytekin’e ziyaret
17:06 Melikgazi Belediyesi iklim değişikliğine karşı bir projeyi daha tamamlıyor
17:02 İstanbul’dan Kemer’e Fakülte müjdesi
17:01 MUSKİ ile Makine Mühendislerinden İşbirliği Kararı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi

Maymun çiçeği virüsü bir ülkede daha görüldü. Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Doğu Norveç bölgesinde yer alan Viken …

Norveç’te ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi
31.05.2022
164
A+
A-

Maymun çiçeği virüsü bir ülkede daha görüldü. Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Doğu Norveç bölgesinde yer alan Viken ilçesinde yurtdışından bir erkekte maymun çiçeği virüsünün tespit edildiği bildirilirken, söz konusu vaka ülkedeki ilk maymun çiçeği vakası olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada, “Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü, Viken ilçesinde doğrulanmış bir maymun çiçeği vakası hakkında bilgilendirildi. Örnekler Oslo Üniversite Hastanesinde analiz edildi” ifadeleri kullanılarak, enfekte kişinin yakın zamanda yurtdışına seyahat ettiği aktarıldı.

Enstitünün açıklamasında, sağlık yetkililerinin gerekli tüm önlemleri aldığı ve daha fazla bulaşma riskinin son derece düşük olduğu belirtildi.

Dr. Helena Niemi Eide ise “Norveç’te maymun çiçeği vakası tespit edilmesi beklenmedik bir durum değil ve sağlık hizmeti buna hazırlanıyor” dedi.

DSÖ: Afrika’da bu yıl 1400’ü aşkın maymun çiçeği vakası görüldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu yıl 7 Afrika ülkesinde 1400’ü aşkın maymun çiçeği vakasının görüldüğünü bildirdi.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Liberya, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti ve Sierra Leone’nin DSÖ’ye 1392 şüpheli, 44 doğrulanmış vaka bildirdiği ifade edildi.

Virüsün Afrika’da endemik olmayan ülkelere yayılmamış olmasına rağmen Nijerya gibi ülkelerde farklı bölgelere ulaştığı vurgulandı.

DSÖ Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, tüm dünyaya virüse karşı ortak müdahale edilmesi ve birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Maymun çiçeği virüsü

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10’a kadar ölüm riski bulunurken, Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde bir ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.