enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

İhracat yüzde 30 arttı, kilometrelerce kuyruk oluştu

Türkiye’nin faklı illerinden aldıkları ihracat yüklerini teslim edecekleri Avrupa ülkelerindeki adreslere götürmek için yola çıkan tırlar …

İhracat yüzde 30 arttı, kilometrelerce kuyruk oluştu
31.05.2022
103
A+
A-

Türkiye’nin faklı illerinden aldıkları ihracat yüklerini teslim edecekleri Avrupa ülkelerindeki adreslere götürmek için yola çıkan tırlar şoförlerinin bekleyişleri sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’ya açmış olduğu savaştan dolayı birçok liman seferi düzenlenemediğinden dolayı tır sürücüleri karayolunu kullanmak zorunda kalıyor.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki günlük tır geçiş sayılarının 1 buçuk kat artığını ve ihracatta yüzde 30 artış olduğu belirtildi. Edirne’de hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu, tır şoförlerinin ise sıcaktan korunmak için araçlarındaki klimalarını ve dorselerinin gölgesinde serinliyor. Bulgaristan gümrüğünün yoğunluğa karşılık vermesi bekleniyor. Tır sürücüleri ise meydana gelen kilometrelerce uzunluktaki tır yoğunluğuna yetkililerin çözüm bulması gerektiğini belirtti.

İstanbul’dan Gebze’den yükünü Bulgaristan’a götürmek için gümrükte sıranın kendisine gelmesini bekleyen Tuncer Basriyev, “Kilometrelerce kuyruğa girdik. Kuyrukta hiç kıpırdama olmuyor kaç gün bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Sıcak havada beklemek zor oluyor” dedi.

İlk defa bu uzunlukta bir tır kuyruğuna şahit olduğunu söyleyen Bursa’dan İhraç yükünü alan Embiya Özgür, “Burada çok beklediğimizde takograf sorunumuz da oluyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.