enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
26°C

İlk akıllı kontakt lens tanıtıldı

CES 2022’de gözlük teknolojisi firması InWith Corporation, ilk akıllı yumuşak kontakt lens olduğunu iddia ettiği lensi tanıttı. Lensler …

İlk akıllı kontakt lens tanıtıldı
11.01.2022
168
A+
A-

CES 2022’de gözlük teknolojisi firması InWith Corporation, ilk akıllı yumuşak kontakt lens olduğunu iddia ettiği lensi tanıttı. Lensler, kullanıcıya artırılmış gerçeklik teknolojisiyle çevreleri hakkında gerçek zamanlı bilgi vermek için doğrudan retinalara uygulanıyor.

Teknoloji, Enerji Bakanlığı Biyolojik ve Çevresel Araştırmalar Ofisi’nin üç yıl için 9 milyon dolarlık finansmanı sayesinde mümkün oldu. Yumuşak hidrojel kontakt lensler, gerçek zamanlı bilgi almak için büyük kulaklıklara ve hatta akıllı telefonlara olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor.

Şirket yeni lenslere; “Metaverse Kontakt Lensler” adını veriyor ve ABD Patent ve Ticari Marka Ofisinde “Metaverse Contacts” ve “Metaverse Lens” için ticari markalar açtı.

Firmanın CEO’su Michael Hayes, kontakt lenslerin kullanıcıya üzerinde bulunduğu yolun hız sınırını veya bir sonraki çıkışın nerede olduğunu bildirebileceğini söyledi.

Ayrıca, yaşa bağlı olarak yakını görmede sorunlar yaşayanların da okuma gözlüklerine ihtiyaçları kalmayacağı, lenslerin görüşlerini otomatik olarak ayarlamak için kullanabileceği bildirildi.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.