enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Destici’den birlik mesajı: Zafer yine Müslüman büyük Türk milletinin olacaktır

Bolu’nun Göynük ilçesinde İstanbul’un manevi fatihi ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri’ni Anma Günü ve Sempozyumu kapsamında …

Destici’den birlik mesajı: Zafer yine Müslüman büyük Türk milletinin olacaktır
28.05.2022
125
A+
A-

Bolu’nun Göynük ilçesinde İstanbul’un manevi fatihi ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri’ni Anma Günü ve Sempozyumu kapsamında Gazi Süleymanpaşa Cami’nde mevlit okutuldu. Gazi Süleymanpaşa Bulvarı’nda bulunan Ömer Sıkkin Hazretleri Türbesi önünde bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, dua ettikten sonra İnegöl Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. Gruptakiler, Akşemseddin Hazretleri Türbesi önünde de dua ettikten sonra anma programının düzenleneceği belediye meydanına yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İnegöl Belediyesi Mehter Takımı kısa gösteri sundu.

BBP Genel Başkanı Destici, burada yaptığı konuşmada, Göynük’ün Türkiye’nin, Anadolu’nun, Türk milletinin sahip olduğu en değerli hazinelerden biri olduğunu söyledi. Destici, Akşemseddin’in çok önemli bir İslam alimi ve mutasavvıf olmasının yanında yaşadığı çağın en iyi hekimi olarak anıldığını anlattı.

Yarın İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünün kutlanacağını dile getiren Destici, şöyle devam etti:

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya da ilçenin sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi. Göynük’ün Osmanlı kasabası olduğuna işaret eden Çankaya, “Ahilik” kültürü başta olmak üzere birçok Osmanlı ve Türk-İslam geleneğinin ilçede yaşatılmaya devam edildiğini kaydetti.

Program, konuşmaların ardından Akşemseddin Hazretleri Sempozyumu’yla devam etti.

Anma programına, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar için hazırlanan ikramlar, ilçenin çeşitli yerlerine kurulan statlarda dağıtıldı.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.