enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov, Batı’yı Ukrayna’ya Rusya’yı vurabilecek silah sağlamaya karşı uyardı 

Lavrov, RT Arabic’e açıklamasında, “Batı, Rusya’yı savaş alanında yenilgiye uğratma çağrısında bulundu, bunun için de savaşı sürdürmek, Ukraynalı …

Lavrov, Batı’yı Ukrayna’ya Rusya’yı vurabilecek silah sağlamaya karşı uyardı 
27.05.2022
123
A+
A-

Lavrov, RT Arabic’e açıklamasında, “Batı, Rusya’yı savaş alanında yenilgiye uğratma çağrısında bulundu, bunun için de savaşı sürdürmek, Ukraynalı çileri, Ukrayna rejimini silahla pompalamak gerekiyor. Buna, Rusya’ya ulaşabilecek silahlar da dahil. (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy tam da böyle bir silah talep ediyor” ifadesini kullandı.

Batı ülkelerini, “onların, Ukraynalı çilerin elleriyle, vücutlarıyla ve beyinleriyle Rusya’ya karşı proksi savaş yürüttüğü, ama bunun kabul edilemez gerilim yönünde atılan büyük bir adım olacağı” konusunda en ciddi şekilde uyardıklarını belirten Lavrov, “Batı’daki az sayıdaki aklı selim kişilerin bunu anladığını umuyorum” dedi.

Lavrov ayrıca NATO’yu tüm dünya çapında askeri hakimiyet iddiasıyla küresel bir ittifaka dönüştürme girişimlerinin, başarısızlığa mahkum tehlikeli bir yol olduğunu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.