enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
14:54 CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: “Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı”
14:52 Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı
14:36 Taybıllı Kavun üreticisini dinledi
14:20 Kızılcahamam, Sıfır Atık’ta örnek oluyor
13:36 Trenlerde arızalar hareket halindeyken tespit edilecek
11:06 CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı ve yönetimden İpsala ziyareti
19:22 Bakan Tekin’den Adıyaman’da eğitime toplu temel
19:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç’i Dolmabahçe’de ağırladı
19:20 İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü
18:36 SODEV Başkanı Rasim Şişman yükseköğretim beyin göçü istatistiklerini değerlendirdi
18:22 Başkan Kasım Bulan: “Milletvekili Sakık, burası asıl senin babanın çiftliği değil”
17:06 2,9 milyar TL’lik tarımsal destekler hesaplarda
16:50 Sıfır Atık’ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı… 7. yıl sloganı belirlendi
16:37 Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı’nda konuştu
16:36 İletişim’den ‘Suriyelilere özel hastane’ iddialarına açıklama
16:20 Mudanya’da yarım bırakılan bahçe duvarı öğrenciler için tehlike oluşturuyor
15:20 Gaziantep’te uzun namlulularla poz vermişlerdi… Gereği yapıldı!
14:51 En fazla Ro-Ro taşımaları Avrupa’ya oldu… 1,7 milyon araç denizden taşındı
14:50 MEB 81 ile yazısını gönderdi… O kurslar kapatılacak!
14:36 Bakan Yerlikaya açıkladı… Siber suçlar 7,5 milyar TL’ye el koydu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuşadası’nda Mars deneyimi yaşanacak

Kuşadası Belediyesi, uzaya seyahat hayalini dünyada gerçekleştirecek Mars Colony projesini hayata geçirilecek. Ziyaretçilerin kapsüllerde kalıp …

Kuşadası’nda Mars deneyimi yaşanacak
25.05.2022
96
A+
A-

Kuşadası Belediyesi, uzaya seyahat hayalini dünyada gerçekleştirecek Mars Colony projesini hayata geçirilecek. Ziyaretçilerin kapsüllerde kalıp, astronot yiyecekleriyle besleneceği projeyle bölgeye günde 120 bin turistin çekilmesi hedefleniyor.

Yılda 1,2 milyon kişinin ziyaret ettiği Kuşadası, yeni nesil Y ve Z kuşağını bölgeye çekecek bir proje geliştirdi. 200 milyon TL’lik yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek Mars Colony projesiyle Mars’taki tarım çalışmalarından, yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan oluşturulacak. Turistlere dünyada uzay deneyimini yaşatacak projede ziyaretçiler kapsüllerde kalıp, astronot yiyecekleriyle beslenecek.

Pandemiyle birlikte turizm sektöründe trendlerin hızlı bir değişim sürecine girdiğine dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Bilinçli turistler artık güneş, deniz, kum turizmi yerine kendilerine farklı deneyimler yaşatan destinasyonları tercih etmeye başladı. Biz bu projeyle Y ve Z kuşağını bölgemize çekmeyi hedefliyoruz. 14 bin metrekare alanda hayata geçirilen projemizde 32 kapsül olacak. Projemizi günde 120 bin kişinin ziyaret etmesini ön görüyoruz” dedi.

“Elon Musk’a proje anlatıldı”

Proje aşamasında olan Mars Colony’nin dünyanın dikkatini Kuşadası ve Türkiye’ye çektiğine işaret eden Günel sözlerini şöyle sürdürdü: “Elon Musk ile birlikte çalışan mühendis Martin Halliwell Kuşadası’nda yaşıyor. Mars Colony projesini görünce çok heyecanlandı ve projeyi Tesla Motors ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a anlattı. Kendisinin konuyla çok ilgilendiğini söyledi” dedi.

Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modelinin Türkiye ve dünyadaki dijital göçmen sayısını artırdığını aktaran Günel, koronavirüs sonrasında pek çok çalışanın Kuşadası’na yerleştiğini ifade etti. Günel, “Normalde 125 bin olan ilçe nüfusumuz şu anda 250-300 binlere yükseldi. Belediye olarak doğayla baş başa konforlu çalışma alanı arayışında olan bu kitle için şimdilerde Kamp İnova projesini hayata geçiriyoruz. 2023 yılında tamamlanacak projeyle yerli ve yabancı dijital göçmenlere ev sahipliği yapacağız” dedi.

Deniz kenarındaki 21 dönümlük arazide 20 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında ahşap bungalovlar ve çalışmaya uygun stüdyolar olacağını belirten Günel, “Dijital göçmen internet altyapısı güçlü bu tesislerde yıl boyu hem konaklayıp hem de tatil yapma olanağı bulacak. Ege’nin en güzel koylarından Kuşadası 44 bin nitelikli yatak kapasitesiyle her yıl 1,2 milyon yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Aynı anda 4 kruvaziyer gemisini ağırlama kapasitesine sahip Kuşadası Limanı sayesinde cruise turizminde öne çıkan bölge, bu yıl 562 gemi ve 600 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Gemi mürettebatlarıyla bu sayının 800 binleri bulması bekleniyor. Cruise turizmine hitap edecek alanları geliştirmek için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Örneğin bölgeye gelecek turistin alışveriş yapması için tüm çarşılarımızı yeniledik. 10-12 Haziran tarihleri arasında ise Ayhan Sicimoğlu işbirliğiyle hem bölgenin geleneksel yemeklerinin tadılabileceği hem de yerel müziklerin dinlenebileceği bir sokak festivali organize ediyoruz” dedi. – İSTANBUL

/ Ekonomi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.