enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Belçika’da 436 bin doz Kovid-19 aşısı çöpe gidecek

Belçika’nın Le Soir gazetesinin haberine göre, 31 Mayıs’ta kullanım süresi bitecek olan AstraZeneca üretimi aşıların çöpe gitmesiyle salgının …

Belçika’da 436 bin doz Kovid-19 aşısı çöpe gidecek
24.05.2022
112
A+
A-

Belçika’nın Le Soir gazetesinin haberine göre, 31 Mayıs’ta kullanım süresi bitecek olan AstraZeneca üretimi aşıların çöpe gitmesiyle salgının başından beri ilk kez bu kadar çok miktarda aşı atıl kalacak.

Temmuz ayında da Moderna firmasının ürettiği 790 bin doz, Pfizer-BioNTech tarafından üretilen 90 bin doz aşının son kullanma ömrünün dolacağı belirtildi.

Belçika’da bugüne kadar kullanılamayan aşıların oranı yüz binde 5 civarındaydı. 11,4 milyon nüfuslu Belçika’da bugüne kadar 25,3 milyon doz aşı yapıldı.

Belçika’da 2021’in bahar aylarında hızlı bir aşılama kampanyası başlamış, 2021 sonu ve 2022 başında da takviye dozlar yapılmıştı. Bu yılın şubat ayından sonra aşılamalar oldukça yavaşlamıştı.

Fransa’da da geçen ay 3,6 milyon doz AstraZeneca aşısı kullanım süresi bittiği için çöpe gitmişti.

Fransız Le Monde gazetesinin nisan ayındaki haberinde çoğu gelişmiş ülkelerde olmak üzere dünya genelinde 240 milyon doz aşının son kullanma tarihinin geçtiği, bu aşıların çoğunun imha edilmeleri için Nijerya’ya gönderildiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.