enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1749
EURO
38,2875
ALTIN
2.910,94
BIST
9.673,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Abdullah Avcı: Şampiyonluğu o an hissettim

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, beIN SPORTS’ta katıldığı programda açıklamalarda bulundu ve şampiyonluk hakkında konuştu. İşte Avcı …

Abdullah Avcı: Şampiyonluğu o an hissettim
23.05.2022
121
A+
A-

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, beIN SPORTS’ta katıldığı programda açıklamalarda bulundu ve şampiyonluk hakkında konuştu.

İşte Avcı’nın açıklamalarından satır başları…

“Trabzonspor’un her zaman bir ağırlığı vardır”

“Trabzonspor’dan teklif aldığımda takımın güçlü-güçsüz yanlarını analiz ettik. Trabzonspor’a dördüncü görüşmenin ardından transferim gerçekleşti. Birçok yerden teklif vardı. Bodrum’da suyun kenarındaydım, teklif oradan beni aldı. Trabzonspor’un her zaman bir ağırlığı vardır, tablo ne olursa olsun. Bir analiz çalışması yaptık.”

“Özellikle Ertuğrul Doğan’a teşekkür ederim”

“Özellikle Ertuğrul Doğan’a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim arkamda durarak bana bu kapıyı açtı.”

“Öncelikle takım savunmasını onarıp devam ettik”

“Trabzonspor’a gidince, bizim önceliğimiz oyunu alıp, sonra sonucu almamız gerekiyordu. Öncelikle takım savunmasını onarıp devam ettik. Oyuncular buna cevap verdi. Bunlara yoğun bir şekilde çalıştık.”

“Ünal Karaman’a ve Hüseyin Çimşir’e teşekkür etmek istiyorum”

“Dört senelik yönetimin bir başkanın süreci var. Ünal Karaman’a ve Hüseyin Çimşir’e teşekkür etmek istiyorum, onların da katkıları var. Meslektaşlarımdır, Ünal hoca şampiyonluk sonrası beni aradı.”

“Biz geçen sene yarışırken bunların planlamasını yaptık”

“Sezona başlarken, takımların transferleri, kamp yerleri belli değildi. Biz geçen sene yarışırken bunların planlamasını yaptık. Ben kampa yüzde 85 transferler tamamlanmış şekilde girdim.”

“Roma maçları bizim için test maçlarıydı”

“Roma maçları bizim için test maçlarıydı. O maçlar lige öz güven olarak iyi girmemizi sağladı. Oyunda salladık ama 3 maçta 9 puan aldık, böyle girdik milli takım arasına. Sonra Galatasaray maçında 2-0 geriye düştük, ardından galibiyeti kaçırdık.”

“Fenerbahçe maçında lider olduk”

“Fenerbahçe maçında lider olduk, 38. haftaya kadar liderliği bırakmadık. Ve açık ara puan farkıyla liderliği koruduk”

“Kendi içimde şampiyonluğu hissettim”

“Galatasaray deplasmanında Visca’nın attığı golle şampiyonluk hikayesi başladı. Kendi içimde şampiyonluğu hissettim”

“Ocak ayında şampiyon ilan edildik”

“Ocak ayında şampiyon ilan edildik. Mart ayında neden olamıyoruz dedik. Zihinsel dalgalanmalara neden oldu bunlar. Nisan ayında şampiyon olduk. Ben bu süreçte 3 sağ bek, 8 sol bek değiştirdim.”

“Taraftar, takımı sahiplenmiş”

“Taraftar, takımı sahiplenmiş. Takım için çocuğu gibi konuşuyor. Samimiyetleri, duygularını yaşamaları, şampiyonluk kutlamaları… Acayip duygusal anlardı. Güzel hikayelerim var. Kasımpaşa’yı 1-0 yendik, taraftar bana ‘1-0 kazanılır mı?’ diyor, Alanya maçının ilk yarısı 4-0 bitmiş, ikinci yarıdan sıkılmış. Kayseri maçında 2-0’dan 3-2’ye geri döndük. İki kişi hastaneye kaldırıldı, ‘İyi maç oldu diyor”

“Kulüp bütün vecibelerini yerine getirdi”

“Hiçbir teknik direktör, tek başına takımı şampiyon yapamaz. Bunda yönetimin, ekibimin, çalışan herkese bu anlamda teşekkür ederim. Bu işin ana figürü sahadaki oyuncu. Bir çalışıyorsun, iki iletişim var. Ben şuna inanıyorum, bu işin temelinde iyi organizasyon, iyi oyuncu var. Ama iletişimi bunun içine koymazsan bunun içinden çıkamazsın. Biz oyuncularla samimi bir şekilde, çok açık, gri olmadan paylaştık. Kulüp de bütün vecibelerini yerine getirdi.”

“En yakın rakibimiz 7 mağlubiyet almış”

“En yakın rakibimiz 7 mağlubiyet almış. Biz 3 mağlubiyet aldık. Bir tanesi 3 penaltı ile karlı havada, diğeri son hafta, bir tanesi de penaltı ve kendi kaleme gol atmışım.”

“Bizim de kenarda canımız yanıyor”

“Herkese hatalar olabiliyor. Bizim de kenarda canımız yanıyor. Bu oyunu sahanın içinden konuşmamız lazım. Hakem olarak konuşursak, gelişemeyiz”

“Son dönemde dalgalanmalar oldu”

“Son dönemde dalgalanmalar oldu. Savunmanın hepsinin değiştiği, merkez orta sahanın değiştiği maçlar oldu. Organizasyon bizi ayakta tuttu. Bu oyunda her zaman dengede gidemezsin. Toplamda 6 mağlubiyet aldım ve hep oyunun içinde kaldık biz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.