enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5608
EURO
36,3267
ALTIN
2.912,80
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

IMF: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü durumda

Küresel ekonominin ‘2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük sınavıyla karşı karşıya olduğunu’ söyleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Kovid …

IMF: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü durumda
23.05.2022
138
A+
A-

Küresel ekonominin ‘2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük sınavıyla karşı karşıya olduğunu’ söyleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Kovid pandemisinin üstüne Ukrayna’daki çatışmaların gelmesiyle kriz üstüne kriz çıktığını, bu yüzden hayatların mahvolduğunu, büyümenin aşağı çekildiğini ve enflasyonu yükseldiğini belirtti.

Georgieva, buna finansal piyasalardaki keskin oynaklık ve devam eden iklim değişikliği tehdidi eklendiğinde, insanlığın felaketlerin kesişip birleşmesi potansiyeliyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Dünya çapında artan gıda ve enerji fiyatlarının hane halkını olumsuz etkilediğine dikkat çeken IMF Başkanı, krizin yüksek borçlu kırılgan ülkeler için büyük sorunlar yaratmasını, bu ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılması gereğini gündeme getirdi. Dolayısıyla zengin ülkeleri ticaret engellerini azaltmaya, borç sıkıntısı çeken ülkelere yardım etmeye ve sınır ötesi ödeme sistemlerini iyileştirmeye çağırdı.

IMF uyarısı, küresel resesyon endişesinin arttığı dönemde geldi. Zira Çin’in üretimi devam eden koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle keskin düşüşe geçti, Avrupa ve ABD hayat pahalılığı kriziyle boğuşmakla meşgul, gelişmekte olan piyasalar da önemli bir emtia tedarikçisi olan Rusya’ya yönelik yaptırımların sonucu olarak gıda kıtlığıyla baş başa.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.