enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2592
EURO
37,6364
ALTIN
2.916,34
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Türkiye yeni uyarmıştı! ABD’li Büyükelçi’den HDP ve İYİ Parti’ye ziyaret

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener’in, siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffrey …

Türkiye yeni uyarmıştı! ABD’li Büyükelçi’den HDP ve İYİ Parti’ye ziyaret
23.05.2022
118
A+
A-

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener’in, siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake’i kabul ettiği belirtilerek, “1 saat süren görüşmede dünyadaki gelişmeler ve Türk- Amerikan ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan da hazır bulundu” ifadelerine yer verildi. 

BİR ZİYARET DE HDP’YE

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake HDP Genel Merkezi’nde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşme ABD Büyükelçiliğinin resmi hesabından İngilizce ve Türkçe olarak 2 dilde paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, “Büyükelçi Flake, bugün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Görüşmede ABD-Türkiye arasındaki bağlar ele alındı.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan görüşmeyi HDP de paylaştı. HDP tarafından yapılan paylaşımda ise, “Partimize nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşmede siyasi ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu” denildi.

ABD’NİN UYARISI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik yayımladığı uyarı mesajının ardından Türkiye’den de misilleme gibi bir yanıt gelmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı verdi, ABD’deki Türk vatandaşlarını uyarmıştı. Öte yandan, ABD Büyükelçisi’ne de duyulan rahatsızlık iletilmişti.

KAYNAK: DHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.