enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1918
EURO
37,8943
ALTIN
2.928,05
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Apple, Çin’e Olan Bağlılığını Azaltmayı Planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor ve her yıl milyonlarca ürününü tüm dünyada …

Apple, Çin’e Olan Bağlılığını Azaltmayı Planlıyor
22.05.2022
95
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor ve her yıl milyonlarca ürününü tüm dünyada müşterilerine satıyor. Ancak şimdi gelen haberler, geçtiğimiz haftalarda ‘dünyanın en değerli şirketi’ unvanını kaybeden dev şirketin üretim konusunda yeni hamleler yapabileceğini ortaya koydu.

Wall Street Journal tarafından paylaşılanlara göre her yıl birçok farklı cihazı kullanıcılarına sunan dev şirketin en çok üretim yaptığı yerlerden biri olan Çin’e olan bağlığını azaltabileceği iddia edildi. Bunun nedeninin ise Çin’de son zamanlarda COVID sebebiyle artan kısıtlamalar ve önlemler olabileceği aktarıldı.

Hindistan, ‘yeni Çin’ olabilir

Gelen haberlerde bu durumun, Çin ve ABD arasında süren gerilim sebebiyle oluşmuş olabileceği de aktarıldı. Ürünlerinin önemli bir kısmını Çin’de üreten Apple’ın burası dışında üretimini genişletmek istediği ve yeni bölgelere yönelmek istediği ifade edildi. İddialarda dev şirketin Çin’e alternatif olarak bazı ülkeler üzerinde durduğu da aktarıldı.

Buna göre iPhone, iPad ve MacBook’ların üretiminin yaklaşık %90’ını Çin’de yapan Apple, düşük maliyetler ve yüksek nüfus sebebiyle Hindistan’ı üretim konusunda yeni ‘Çin’ olarak görmeye başladı. Ayrıca hâlihazırda az üretim bulunan Vietnam’da da üretim oranının artırılmasının planlandığı da kaydedildi. Son olarak Apple’ın bu konuda herhangi bir açıklamasının olmadığını; yani henüz yalnızca bir iddia olduğunu tekrar hatırlatalım.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.