enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6416
EURO
36,4680
ALTIN
2.935,59
BIST
9.614,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Müteahhitler 2021’in tamamı için fiyat farkı talep etti

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, fiyat farkı düzenlemesinin 2021’in tamamı için uygulanması istedi. Türkiye Müteahhitler …

Müteahhitler 2021’in tamamı için fiyat farkı talep etti
09.01.2022
201
A+
A-

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, fiyat farkı düzenlemesinin 2021’in tamamı için uygulanması istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, kamu projeleri yürüten müteahhitlerin beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda söz konusu fiyat farkının 2021’in tamamı için hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Dolardaki dalgalanmanın dolayısıyla müteahhitlere yapılması öngörülen fiyat farkı ödenmesiyle ilgili TBM başkanı Eren de komisyonda görüşlerini dile getirdi.

TMB’den yapılan açıklamaya göre Eren komisyonda yaptığı konuşmada, “İlave fiyat farkının Ocak 2021’den itibaren uygulanması hiç değilse zararların bir kısmını karşılayabilir” dedi.

Uygulamanın 31 Aralık 2021’de bittiğini hatırlatan Eren, “Ancak 5 Ocak’ta çimentonun fiyatının daha da arttığını görüyoruz. Bu fiyat farkı uygulamasının, enflasyonda düşüşün maliyetler paraleline geldiği tarihe kadar devam ettirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

‘FİYAT FARKI İSYANI’

Mayıs 2020’den Aralık 2021’e dek ortalama girdi maliyetleri yüzde 277 artarken firmalara sözleşmelere dayalı olarak ödenen fiyat farkının yüzde 120 olduğuna işaret eden TMB Başkanı Eren, “2021 yılında da malzeme fiyat artış oranı yüzde 146 iken ÜFE’deki artış yüzde 78. Neredeyse yüzde 100’ün üzerinde bir maliyet artışından bahsediyoruz. Şunu da vurgulamalıyız ki; batmakta olan müteahhit sadece kendi servetini batırmıyor, tedarikçilerini de beraberinde batırıyor ve çalıştırdığı işçiler de işsiz kalıyor. Türkiye’de inşaat sektörü istihdamın yüzde 7’sini oluşturuyor” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.