enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6411
EURO
36,4940
ALTIN
2.931,02
BIST
9.646,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

İŞKUR’dan 4.900 TL ödeme! 2022 İşbaşı Eğitim Programı şartları neler?

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı …

İŞKUR’dan 4.900 TL ödeme! 2022 İşbaşı Eğitim Programı şartları neler?
17.05.2022
137
A+
A-

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Programa başvuru yapan kişilere 2022 yılı için işsizlik ödeneği alanlara günlük  81,8 TL, öğrencilere 122,69 TL ve diğer kişilere 163,59 TL zaruri gider ödenmektedir. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Peki İşbaşı Eğitim Programına nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR’DAN 4.900 TL MAAŞ

2022 yılı için İşbaşı Eğitim Programları kapsamında işsizlik ödeneği alanlara  günlük 81,8 TL, öğrencilere 122,69 TL ve diğer kişilere 163,59 TL zaruri gider ödenmektedir. Devam edilmeyen günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler banka aracılığıyla aylık olarak yapılır.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

 

  • Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

  • Bu program için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.

  • Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

  • Program başlamadan önceki son bir ayda işsiz olanlar programdan faydalanabilirler.

  • Programa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa program süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, programla ilişiğiniz kesilir.

  • Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

  • Programa doğru meslekte katıldığınızdan emin olunuz! İşbaşı eğitim programlarına; 24 ay içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabilirsiniz.

  • İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi İŞKUR tarafından uygun görülmesi halinde geçerlilik kazanır ve program süresinin bitimi ile kendiliğinden sona erer.

  • Taraflar, 4857 sayılı İş Kanununun 24 ve 25. maddelerini kıyasen uygulamak suretiyle sözleşmeyi fesih yetkisine sahiptir.

  • İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız programa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez.

  • İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız programı bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.

  • Program sonunda katıldığınız programa ilişkin bilgileri gösterir Katılım Belgesi verilir.

KİMLER YARARLANABİLİR?

 

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

  • 15 yaşını tamamlamış olmak,

  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı veya eşi olmamak,

  • Emekli olmamak,

  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.

TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

 

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenlenmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından sağlanan İşbaşı Eğitim Programlarına başvuru yapmak için BURAYA tıklamanız ve ardından e-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfada size uygun olan kadroları görebilir ve online olarak başvuru yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.