enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7753
EURO
35,1156
ALTIN
2.448,04
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
SON DAKİKA
12:13 Türkiye’de ilk olacak Sakathane’nin temeli atıldı
11:50 “Avrupa’nın kara sistemleri ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız”
11:42 Aydın Büyükşehir Belediyesi, birçok farklı noktada yol yapım çalışmalarına hızla devam ediyor
11:40 Kurban ibadetini hijyenik ve düzen içerisinde gerçekleştirmek isteyenlerin adresi Keçiören oldu
11:39 İzmir’in engelli dostu plajları
11:36 Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona doğru
11:29 Bacağı kesilmekten kurtarılan Balım kendine yuva arıyor
11:28 Başkan Duman bayramın ilk ziyaretini huzurevine gerçekleştirdi
11:27 Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde eş zamanlı olarak sürdürülen yol yapım çalışmalarına devam ediyor
10:20 CHP Lideri Özel’den, Manisa Vali Ünlü’ye ziyaret
10:06 Dip çamuru temizliği ÇEVREFEST’e damga vurdu
09:50 Sarp ve dik yamaçlardan oto yollara çelik koruma
09:36 Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak?
09:20 Bayramda 2 günde acı bilanço
23:32 Vatandaşlar Ve Protokol Bayramlaşma Programında Buluştu
23:31 Başkan Tugay orman işçisi Serkan Topkaya’nın cenazesine katıldı
23:29 Başkan Tugay Kurban Bayramı’nda Kiraz ve Beydağ’daki yurttaşlarla buluştu
23:28 Bayındır’da çıkan yangın kontrol altına alındı
23:27 LÖSEV’e kayıtlı lösemi ve çocukluk çağı kanseriyle mücadele eden minikler Türkiye genelinde yapılan bayramlaşma etkinlikleri ile Kurban Bayramını kutladı
23:26 Başkan Önal, bayram ziyaretlerinde evlere konuk oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya Başbakanı Nehammer’den Türkiye açıklaması

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eski Genel Başkanı Sebastian Kurz’un yolsuzluk soruşturması nedeniyle Aralık 2021’de siyaseti bırakmasının ardından …

Avusturya Başbakanı Nehammer’den Türkiye açıklaması
15.05.2022
144
A+
A-

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eski Genel Başkanı Sebastian Kurz’un yolsuzluk soruşturması nedeniyle Aralık 2021’de siyaseti bırakmasının ardından ÖVP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevine getirilen Nehammer, 40’ıncı Olağanüstü Kongre’de oy birliği ile yeniden parti başkanı olarak seçildi.

Nehammer, burada yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek ülkesinin tarafsız olduğunu ancak uluslararası hukukun ihlal edilmesi ve haksızlıklar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de söz söyleme hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Geçen ay Rusya ve Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin eleştirilere de yanıt veren Nehammer, Ukrayna’nın Buça kentinde yaşananları gördükten sonra muhtemel bir ateşkes ya da barış için mümkün olan her şeyin yapılmasının önemli olduğunu, bu trajedi karşısında hiçbir şey yapmadan olan biteni seyretmek yerine harekete geçtiğini söyledi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Başbakan Nehammer, barış için çabalarının sürdüğünü ve çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirterek “Türkiye ile ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşıyacağız. Bu bizim için pek çok açıdan çok önemli.” dedi

Ukrayna’dan gelen sığınmacılara yönelik yapılan yardımlara da değinen Nehammer, düzensiz göçe karşı mücadelelerinin savaş öncesinde olduğu gibi süreceğini sözlerine ekledi.

Bu arada hakkında açılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle siyaseti bırakan Sebastian Kurz’un da kongreye katılması dikkati çekti.

NEHAMMER’İN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMESİ

Başbakan Nehammer, geçen ay Moskova ziyareti öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüşmüştü.

Rus ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve “İstanbul Süreci” adı verilen görüşmelerin “barış için en önemli şans olduğunu” her fırsatta dile getiren Nehammer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la haziranda İspanya’da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geleceği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.