enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Esir Rus askerinin itirafları kan dondurdu

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile başlayan savaş Ukrayna’nın dört bir yanında can almaya devam ediyor. Moskova’nın savaşın ‘ikinci aşaması …

Esir Rus askerinin itirafları kan dondurdu
12.05.2022
104
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile başlayan savaş Ukrayna’nın dört bir yanında can almaya devam ediyor.

Moskova’nın savaşın ‘ikinci aşaması’nın başladığını açıklaması ile çatışmalar ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

Rusya askeri kayıplarını hala açıklamazken Ukrayna’dan dünyanın gündemine bomba gibi düşen bir haber geldi.

ESİR RUS ASKERDEN İTİRAFLAR

Yakalanan Rus askeri Andrey Ushakov’un sözleri kamuoyu ile paylaşıldı. Ushakov, Rus askerlerin savaşmamak için kendilerini yaraladıklarını bazılarının ise intihar ettiklerini iddia etti.

İngiliz Metro gazetesinde yer alan habere göre, kendilerini yaralayan askerler bu sayede tedavi amacı ile Rusya’ya dönmek istiyor.

20 yaşındaki Ushakov, ön cephede kendilerini vuran ve öldüren iki askeri tanıdığını söyledi ve ekledi: ‘Gitmek için tek seçenek bu. Bazı insanlar buna dayanamadı ve kendilerini vurdular’

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna Güvenlik Servisi Ukrayna’daki Rus askerlerinin eve dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurduğunu açıklamıştı.

İddiasını elde edilen telefon konuşmalarına dayandıran Ukrayna Güvenlik Servisi iki ordunun farklı kurşunlar kullandığını, bu yüzden Rus askerlerinin Ukrayna mühimmatlarını ele geçirmeye çalıştığının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.