enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C

İsrail’de Başbakan Bennet ile Netanyahu arasında restleşme

İsrail Parlamentosunun (Knesset) yaz dönemi açılışının gündeminde geçen ay sağcı bir milletvekilinin desteğini çekmesiyle Meclisteki çoğunluğu …

İsrail’de Başbakan Bennet ile  Netanyahu arasında restleşme
09.05.2022
114
A+
A-

İsrail Parlamentosunun (Knesset) yaz dönemi açılışının gündeminde geçen ay sağcı bir milletvekilinin desteğini çekmesiyle Meclisteki çoğunluğu kaybeden Naftali Bennett başbakanlığındaki “hükümetin düşmesi” meselesi vardı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Bennett, partisinin grup toplantısında, “Hükümeti ve koalisyonu korumak ve belki de genişletmek için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Siyasi istikrarsızlığın, ülke için sağlıklı olmadığını aktaran Bennett, “Büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu geminin istikrarlı bir şekilde seyretmesine ve sorumluluk almasına ihtiyacımız var. Koalisyonu güçlendirmek çok önemli.” diye konuştu.

Netanyahu ise Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin “derin siyasi kriz” nedeniyle işlevsiz hale geldiğini ve terörle mücadele etmediğini savundu.

Bennett’e seslenen Netanyahu, “Bu iş bitti Naftali. İsrailliler sokağa çıkmaya korkuyor. Başkanlık ettiğin hükümetin, kısa ve yozlaşmış serüveni sona erdi.” ifadelerini kullandı.

Likud Partisi lideri ve eski Başbakan Netanyahu’nun, hükümeti düşürmeye ve yeniden erken seçime giderek iktidarı ele geçirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Knesset’te yer alan 120 milletvekili, Bennett hükümeti ile muhalefet partileri arasında yarı yarıya paylaşılıyor.

Times of Israel haber sitesi, Knesset’te 4 sandalyesi olan Birleşik Arap Listesi’nin desteğini çekmesi halinde Bennett hükümetinin çoğunluğunu kaybedeceğini savunuyor olsa da İsrail muhalefetinin hükümeti düşürmesi için hala bazı oylara ihtiyacı olduğu söyleniyor.

İsrail hükümeti, mart ayından bu yana İsraillileri hedef alan saldırıları önleyememekle suçlanıyor.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.