enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Türk sineması ve tiyatrosunun duayen oyuncusu: Zeki Alasya

Yaşamı boyunca birçok tiyatro, sinema filmi ve dizide rol alan, Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Zeki Alasya, vefatının 7. yılında anılıyor …

Türk sineması ve tiyatrosunun duayen oyuncusu: Zeki Alasya
07.05.2022
127
A+
A-

Yaşamı boyunca birçok tiyatro, sinema filmi ve dizide rol alan, Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Zeki Alasya, vefatının 7. yılında anılıyor.

Tam adı Zeki Şenol Alasya olan usta oyuncu, 18 Nisan 1943’te İstanbul Şehzadebaşı’nda dünyaya geldi. Kıbrıs’tan göç eden ve geleneklerini yaşatan bir ailenin çocuğu olan Alasya, Beyazıt İlkokulu’nun ardından ortaöğretimini Robert Koleji’nde aldı.

Usta oyuncu, eczacı ve kimyager olan babası Prof. Ahmet Reşat Alasya’yı henüz 15 yaşındayken kaybettikten sonra, henüz çocuk yaşlarında aralarında rehberlik, marangozluk ve tabelacılığın da olduğu çeşitli işlerde çalıştı.

Alasya, sanat hayatına 1959’da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Tiyatrosu’nda amatör olarak başladı. MTTB’de 1960’da tanıştığı Metin Ak Partiınar’la ayrılmaz ikili haline geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.