enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

Dünyanın en büyük uluslararası bilim ve mühendislik yarışması başlıyor

Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması (ISEF); her yıl 80’den fazla ülkeden, 1100’ün üzerinde proje ve 1800’den fazla lise öğrencisinin …

Dünyanın en büyük uluslararası bilim ve mühendislik yarışması başlıyor
05.05.2022
141
A+
A-

Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması (ISEF); her yıl 80’den fazla ülkeden, 1100’ün üzerinde proje ve 1800’den fazla lise öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirilen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma projeleri fuarıdır. Her yıl Amerika’da gerçekleştirilen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’na ülkemizi temsilen katılacak öğrenciler TÜBİTAK tarafından belirleniyor. Bu uzun soluklu süreç; Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirme, bölge değerlendirmesi, final değerlendirmesi ve uluslararası proje yarışmalarına katılacakların belirlenmesi olmak üzere 4 aşamadan oluşuyor. Zorlu aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler yarışmaya katılmaya hak kazanıyor.

YAZILIM ALANINDA ÜLKEMİZİ KARTAL AİHL ÖĞRENCİLERİ TEMSİL EDİYOR

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Muhammed Yusuf Kartal ve Yusuf Efdal Yılmaz soru üretim yazılımları ile zenginleştirdikleri dijital akıl oyunları eğitim platformu projesiyle, bu yıl ABD’nin Atlanta şehrinde düzenlenecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda yazılım alanında ülkemizi temsil edecek. 

GELİŞTİRİLEN PLATFORM AKIL OYUNLARI ALANINDA İLKLERI BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

Yaptıkları çalışmada kendi geliştirdikleri soru üretim yazılımlarını kullanan gençler, hayata geçirdikleri mobil uygulama ile günümüzdeki akıl oyunları eğitimindeki eksikliklere odaklanıyorlar. Mind Plateau ismini verdikleri eğitim platformu ile, hem bireysel kullanıcıların hem de sınıf ortamında öğrencilerin, birlikte eğitim görebilecekleri bir online eğitim ekosistemi geliştirerek bir ilki başardılar. Öğrenciler Türkiye’de elde ettikleri başarıyı Amerika’da devam ettirerek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini ifade ediyorlar. Günümüzde akıl oyunlarında kullanılan temel materyalin, basılmış soru kitapları olduğunu ifade eden Muhammed Yusuf Kartal, bu alanda eğitimlerin yüz yüze gerçekleştirildiğini ifade ederek kullanılan materyallerin basılı kaynaklardan oluşması ve teknoloji kullanılmaksızın insanlar tarafından hazırlanması; soru sayılarını kısıtlayarak erişim sorununa sebep olduğunu vurguladı. Kaynak kitapların öğrenciler için önemli bir maliyet kalemi oluşturduğunu dile getiren Yılmaz ise sözlerine şöyle devam etti;  günümüzde teknoloji, eğitimde yeni imkanlar sunmakta ve fırsat eşitliğine katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda akıl oyunları eğitiminde yaşanan sorunların üstesinden yeni bir dijital eğitim platformuyla gelinebileceği düşündük. Bu düşünceden hareketle hazırlanan projede bireysel ve toplu akıl oyunları eğitimlerinde kullanılabilecek, kolay erişilebilir ve ücretsiz dijital eğitim platformunu hayata geçirmeyi amaçladık. 

KARTAL AİHL DÖRT YILDIR ÜLKEMİZİ ABD’DE TEMSİL EDİYOR

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 2019 yılından bu yana dördüncü kez ülkemizi ABD’de Uluslararası ISEF Proje Yarışması’nda temsil ediyor. 2019 yılında Musa Sadık Ünal, Robotik kategorisinde ABD’nin Arizona eyaletinde düzenlenen yarışmada (Intel ISEF) dünya dördünclüğü elde etti. Pandemi döneminde 2020 yılında gerçekleştirilen organizasyonda Mehmet Sertaç Çeküç ülkemizi çevrimiçi olarak temsil hakkı kazandı ve 2021 yılında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada Kimya kategorisinde dünya dördüncüsü oldu. Bu yıl da Kartal AİHL öğrencileri Muhammed Yusuf Kartal ve Yusuf Efdal Yılmaz, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye derecesi aldıkları ‘Soru Üretim Yazılımları ile Zenginleştirilmiş Dijital Akıl Oyunları Eğitim Platformu’ adlı projeleri ile ülkemizi ABD’nin Georgia eyaletinde 7-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan bilim ve mühendislik yarışmasında temsil edecek.

Hibrit olarak gerçekleştirilecek yarışmada jüri değerlendirmeleri sonucunda 13 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile çeşitli uluslararası kurum/kuruluşlar tarafından verilen özel ödüller ve Regeneron ISEF büyük ödülleri sahiplerini bulacak. Yarışmada toplamda 8 milyon dolarlık ödül dağıtılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.