enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5739
EURO
35,0480
ALTIN
2.456,50
BIST
10.486,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprağı bisikletle Samsun’a götürüyorlar

CHP’nin Balkan Masası ve Samsun Atakum Belediyesi tarafından Balkan ülkelerindeki kardeş belediyelerle birlikte geçen yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma …

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprağı bisikletle Samsun’a götürüyorlar
05.05.2022
147
A+
A-

CHP‘nin Balkan Masası ve Samsun Atakum Belediyesi tarafından Balkan ülkelerindeki kardeş belediyelerle birlikte geçen yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenledi.

Bu yıl da etkinlikler kapsamında Yunanistan’da soydaşların yaşadığı Gümülcine kentindeki ROBİS‘in başkanı Latif Mehmet ile Ali Kayrak ve Şükrü Mehmetçik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği evden 3 Mayıs günü aldıkları toprağı, bisikletle Samsun’a götürmek için yola çıkardı.

Tekirdağ’a ulaşan ekibi CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile partililer karşıladı.

Milletvekili Aygun, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak Selanik’ten yola çıktı, Tekirdağ’a ulaştı. Buradan Samsun’a götürülecek ve 19 Mayıs’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Atakum Belediyemizin düzenlemiş olduğu bir etkinlikle Genel Başkanımıza hediye edecekler. Bu proje 2021 yılında başladı, bu yıl da projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ROBİS Başkanı Latif Mehmet, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden aldıkları toprağı otomobille Gümülcine’ye getirdiklerini ve buradan bisikletle pedal çevirerek Samsun’a yola çıktıklarını söyledi.

Toplamda 1350 kilometre pedal çevireceklerini belirten Mehmet, “Toprak, Atatürk’ün evinin bahçesindeki nar ağacının altından alındı. Tekirdağ’dan İstanbul’a oradan da Karadeniz kıyısından Samsun’a gideceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.