enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2247
EURO
37,9555
ALTIN
2.917,55
BIST
9.170,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
22°C

Almanya’dan 2 ülkenin NATO üyeliğine destek

Almanya Başbakan Olaf Scholz, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’la bir araya geldi. Almanya’da Brandenburg …

Almanya’dan 2 ülkenin NATO üyeliğine destek
03.05.2022
132
A+
A-

Almanya Başbakan Olaf Scholz, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’la bir araya geldi. Almanya’da Brandenburg eyaletinde yer alan Gransee’de bulunan Meseberg Sarayı’nda yapılan görüşmede konuşan Scholz, Almanya’nın Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine desteklediğini ifade ederek, “Her iki yakın dostumuzu bu yolda desteklemeye kararlıyız. Helsinki ve Stockholm askeri ittifaka katılmak istiyorlarsa desteğimize güvenebilirler. Hükümet üyeleri bunu burada oybirliğiyle yapılan görüşmelerde açıkça belirttiler” dedi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte Finlandiya’nın güvenlik politikalarının tamamen değiştirdiğini ve dönüşünün olmadığını belirtti.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise, “Ukrayna’ya yapılan askeri saldırı durumu önemli ölçüde değiştirdi ve bu da İsveç’teki güvenlik durumu üzerinde dramatik bir etki oluştu” ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğini görüşmek üzere bir araya gelmişti. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, 13 Nisan’da İsveç’in başkenti Stockholm’de NATO üyeliğini görüşmek üzere bir araya gelmişti. Marin, Finlandiya’nın gelecek haftalarda NATO’ya üye olup olmayacağına karar verileceğini dile getirmiş, “Süreç, oldukça hızlı olacak. Aylar değil, her şey haftalar içinde gerçekleşecek” demişti.

Finlandiya hükümeti, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından ülkenin güvenlik stratejisindeki değişikliklere ilişkin “beyaz kitap” adlı analizi 13 Nisan’da parlamentoya sunmuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.