enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

ABD ve 55 ülke internet için yeni kurallar getiriyor

“İnternetin Geleceği Bildirgesi” insan haklarını korumayı, serbest bilgi akışını teşvik etmeyi, kullanıcıların gizliliğini korumayı ve büyüyen …

ABD ve 55 ülke internet için yeni kurallar getiriyor
29.04.2022
147
A+
A-

“İnternetin Geleceği Bildirgesi” insan haklarını korumayı, serbest bilgi akışını teşvik etmeyi, kullanıcıların gizliliğini korumayı ve büyüyen küresel dijital ekonomi için kurallar belirlemeyi içeriyor.

Biden yönetimi yetkilileri ABD’nin küresel düzeyde artan bir dijital otoriterlik eğilimi gözlemlediğini, Rusya ve Çin gibi ülkelerin ifade özgürlüğünü baskılamak, bağımsız haber sitelerini sansürlemek, seçimlere müdahale etmek, dezenformasyonu yaymak ve vatandaşlarını diğer insan haklarından mahrum bırakmak için bunu kullandıklarını belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı yetkili, ‘‘Rusya’nın yaptığına bakın, Çin’in attığı bazı adımlara bakın. Biz bu girişimi, dünyadaki bir dizi otoriter ülkenin bölünmüş internet eğilimlerine karşı bir yanıt olarak görüyoruz’’ dedi.

Ukrayna’nın işgalinden bu yana Rusya bir uydu internet hizmeti sağlayıcısının şebekesine sızmak dahil çeşitli siber saldırılar başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer ise yeni girişimin, siber saldırılarla mücadele yöntemi olmadığına vurgu yaptı.

Bildirge, Beyaz Saray’ın geçen yıl hedeflediği açık ve özgür bir internet vizyonu etrafında demokrasiler koalisyonu oluşturma çabalarının, farklı bir versiyonunu oluşturuyor.

ABD’nin bu girişimine katılan ülkeler arasında Avustralya, Arjantin, Belçika, Kanada, Danimarka, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Japonya, Hollanda, İngiltere ve Ukrayna da yer alıyor.

Yeni girişimi Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’dan bugün kamuoyuna açıklayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.