enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2656
EURO
37,6433
ALTIN
2.919,45
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

Zelenskiy: Az kalsın öldürülecektik

Amerikan TIME dergisine konuşan Volodimir Zelenskiy, işgalin başladığı 24 Şubat’ta başkent Kiev’e giren Rus birliklerinin neredeyse kendisinin ve …

Zelenskiy: Az kalsın öldürülecektik
29.04.2022
117
A+
A-

Amerikan TIME dergisine konuşan Volodimir Zelenskiy, işgalin başladığı 24 Şubat’ta başkent Kiev’e giren Rus birliklerinin neredeyse kendisinin ve ailesinin kaldığı yeri bulmak üzere olduğunu anlattı.

“ÇOCUKLARI DA AL EVDEN KAÇMAYA HAZIRLAN”

Savaşın ilk saatleriyle ilgili anılarını parça parça hatırladığını kaydeden Ukrayna lideri, Rus bombardımanı başladığında eşi Olena Zelenska’yla beraber 17 yaşındaki kızları ve 9 yaşındaki oğullarına evden kaçmaya hazırlanmalarını söylediğini aktardı.

“Onları uyandırdık. Çok gürültü vardı, patlamalar yaşanıyordu” diyen Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rus paraşütçü birliklerinin kendisini ve ailesini öldürmek üzere Kiev’e indiğini bildirdiğini anlattı.

Konuttaki korumaların gece yarısı Zelenskiy ve ailesi için kurşun getirmez yelekler getirdiği ve silahlarla korumaya geçtiği belirtildi.

“TAM BİR KAOS EVİYDİ”

Yine TIME’a konuşan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da “O geceden önce bu tür şeyleri sadece filmlerde görmüştük” dedi.

O gece konutta bulunan Zelenskiy’in danışmanlarından Oleksiy Arestoviç de herkesin silahlarla beklemeye başladığını anlatarak “Tam bir kaos eviydi” diye konuştu.

TAHLİYE TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Habere göre Rus ordusu, Zelenskiy ve ailesini ele geçirmek için konuta iki defa saldırı girişiminde bulundu. Saatlerce içeride kalan Zelenskiy ise, Batılı ülkelerin kendisini tahliye etme çağrılarını reddederek bahçeye çıkıp Kiev’de kalacağını açıkladığı ünlü videosunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.