enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Tesla Bir Günde 126 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Bu ay başında Twitter’ın %9,2’sini satın alan ve ardından tamamını satın almak için teklif sunan Elon Musk, geçtiğimiz gün istediğine kavuştu …

Tesla Bir Günde 126 Milyar Dolar Değer Kaybetti
27.04.2022
171
A+
A-

Bu ay başında Twitter’ın %9,2’sini satın alan ve ardından tamamını satın almak için teklif sunan Elon Musk, geçtiğimiz gün istediğine kavuştu. Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Musk’ın Twitter kullanıcıları için en genel vaadiyse ‘konuşma özgürlüğü’ oldu.

Öte yandan Musk’ın Twitter’ı satın alması, piyasalarda karışık şekilde tepki aldı. Kimileri bunun iyi bir şey olduğunu savunurken, diğerleri Musk’ın bu hareketi hakkında tedirginliğini dile getirdi. Tedirgin olan yatırımcıların bir bölümüyse Musk’ın Twitter’ı satın almak için Tesla’daki hisselerinin bir bölümünü satmasını bekliyordu. İşte o yatırımcılar, daha böyle bir açıklama gelmeden Tesla hisselerinin düşüşüne neden oldu.

Tesla, bir günde 126 milyar dolar değer kaybetti

Tesla, hisselerinde büyük düşüşle başladığı salı gününü düşüşü sürdürerek sonlandırdı. Şirket hisseleri yalnızca bir gün içinde %12,18 oranında değer kaybı yaşadı. Bu değer kaybı, Tesla’nın piyasa değerinin yine bir günde 126 milyar dolar erimesine neden oldu. Şirket, son 1 aylık zaman dilimindeyse toplam %19,73’lük değer kaybetti.

Tüm teknoloji devlerinin hisselerinde düşüş görülüyor olsa da Elon Musk ile ilişkili şirketlerde bu düşüşün daha fazla olduğu görüldü. Musk’ın satın aldığı Twitter hisseleri de %3,89 oranında düşüş yaşadı ve 49,68 dolar seviyesine çekildi. Elon Musk, Twitter’ı hisse başına 54,20 dolar ödeyerek satın alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.