enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Uğur Şahin, Verem ve Sıtma Aşıları İçin Tarih Verdi

Koronavirüs için en güçlü silah olan aşıyı geliştirmeyi başaran iki Türk bilim insanından biri olan Uğur Şahin, Fransız Le Monde’a konuştu …

Uğur Şahin, Verem ve Sıtma Aşıları İçin Tarih Verdi
05.01.2022
173
A+
A-

Koronavirüs için en güçlü silah olan aşıyı geliştirmeyi başaran iki Türk bilim insanından biri olan Uğur Şahin, Fransız Le Monde’a konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan bilim insanı, mRNA teknolojisinin çok önemli olduğunu ve pek çok hastalık için çözüm üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. “mRNA, çok sayıda hastalığa karşı potansiyel olarak çare olabilir.” ifadelerini kullanan Şahin, bu teknolojinin hangi hastalık türlerinde kullanılabileceğini de açıkladı.

Uğur Şahin tarafından yapılan açıklamalara göre mRNA tabanlı tedavi yöntemleri ile başta bulaşıcı hastalıklar olmak üzere kronik rahatsızlıklar ile kanser de tarih olabilir. mRNA teknolojisinin en önemli özelliğinin hız olduğuna atıfta bulunan Prof. Uğur Şahin, yapılan çalışmaların güncel verilere dayandığını, bu sayede de daha etkili tedavi yöntemleri geliştirilebileceğini ifade ediyor.

“Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan destek alıyoruz”

Yaptıkları çalışmaların COVID-19’dan ibaret olmadığını ifade eden BioNTech kurucusu, AIDS, verem ve sıtma için de aşı çalışmalarını sürdürdüklerini söylüyor. Hatta Bill & Melinda Gates Vakfı, AIDS ve verem hastalıkları için Uğur Şahin’in ekibine destek oluyor. Grip aşısının da yolda olduğunu açıklayan Uğur Şahin, verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

AIDS, verem ve sıtma gibi hastalıklara karşı aşı geliştirmek için çalışıyoruz. Bahsettiğim ilk iki hastalıkla mücadele için Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan destek alıyoruz. Şu an bütün projeler klinik inceleme öncesi süreçte. Partnerimiz Pfizer ile birlikte klinik geliştirme aşamasında olan influenza aşısı için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2022 yılının sonuna kadar sıtma ve verem (tüberküloz) için klinik testlere başlamak. Bunlara ek olarak 10 farklı hastalık için de klinik inceleme öncesi süreci başlatmak istiyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.