enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6109
EURO
36,3140
ALTIN
2.924,07
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Ne kadar emekli maaş alırım?

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ya da Emekli Sandığı (4C) kapsamında çalıştığı kurum ve kuruluşlarda prim ödemesi gerçekleşen vatandaşlar, çalışmalarını …

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Ne kadar emekli maaş alırım?
05.01.2022
200
A+
A-

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ya da Emekli Sandığı (4C) kapsamında çalıştığı kurum ve kuruluşlarda prim ödemesi gerçekleşen vatandaşlar, çalışmalarını karşılığı olarak emekli olabiliyor. Emekli maaşı hesaplama işlemleri ise e Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Emekli maaşı hesaplama ile çıkan sonuç, sigortalı oldukları yıla ve ödenen prim gününe göre değişiklik gösteriyor.

Uzun süren çalışma hayatının ardından emeklilik hayali kuran ve emekli olmayı bekleyen kişiler sıklıkla emekli maaşı sorgulaması yapıyor. Bu konuda yanlış sonuçlar elde etmemek için SGK uygulamaları emekli maaşı hesaplamada yardımcı oluyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşları vatandaşların sigortalı çalıştığı süre ve bu süre zarfında ödedikleri prim miktarı gibi bazı farklı kriterlere göre belirlenmektedir. Buna göre uzun süre çalışma hayatında bulunan yüksek primler ödenen kişiler daha fazla maaş almaktadırlar.

4B (BAĞ-KUR) çalışanları için;

Bağ-Kur yani 4B çalışanları ise bu işelmi e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-hesaplama 

Açılan sayfada öncelikle;

4C (EMEKLİ SANDIĞI) çalışanları için;

Memur emeklileri ise, https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do

Bunun için, açılan sayfada;
-Derece,
-Kademe,
-Hizmet Yılı,
-Hizmet Ayı,
-Aylık Tarihi,
-Kıdem Yılı ve
-Pay/Payda bilgilerinizi girerek hesapla butonuna basınız. Böylelikle işleminizi tamamlamış olacaksınız.

4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.