enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

Mark Zuckerberg’ün Korunması İçin Harcanan Para Açıklandı

Günümüzde büyük şirketlerin büyük yöneticilerini de korumak oldukça büyük masraflı bir işlem. Peki, dünyanın robot(!) olarak tanıdığı, Meta’nın …

Mark Zuckerberg’ün Korunması İçin Harcanan Para Açıklandı
12.04.2022
127
A+
A-

Günümüzde büyük şirketlerin büyük yöneticilerini de korumak oldukça büyük masraflı bir işlem. Peki, dünyanın robot(!) olarak tanıdığı, Meta’nın kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg’ü korumak her yıl ne kadar paraya mâl oluyor? İşte bu sorunun cevabı, doğrudan Meta tarafından verildi.

Meta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu son raporunda Mark Zuckerberg’ün korunması için yapılan harcamalara da yer verdi. Belgelerde Zuckerberg’ün evindeki koruma önlemlerinden seyahatine kadar tüm koruma önlemleri için harcanan paranın toplamı gösterildi.

Mark Zuckerberg için 26,8 milyon dolar harcandı:

Buna göre Meta, yalnızca Mark Zuckerberg’ü korumak için 2021 yılı boyunca toplam 15,2 milyon dolar harcama gerçekleştirdi. Üstelik bu para, Zuckerberg’ün ailesini ya da yakınındakileri kapsamıyordu. Zuckerberg’ün ailesinin koruması için yapılan 10 milyon dolarlık harcama ve kendisinin yolculuğu için ayrılan özel uçak için yapılan 1,6 milyon dolarlık harcama da hesaba katılınca toplam miktar 26,8 milyon dolara yükseldi.

Meta, diğer üst düzey yöneticisi olan şirketin COO’su Sheryl Sandberg için de büyük bir koruma masrafı yaptığını ortaya koydu. Buna göre şirket, 2021 yılında Sandberg’in koruması için 9 milyon dolar harcadı. Kendisinin özel uçağı içinse 2,3 milyon dolarlık harcama yapıldığı belirtildi.

Yöneticilere yapılan harcama konusunda Meta’daki isimlere en yakın olan isimse Google’ın CEO’su Sundar Pichai idi. Google, Pichai’nin koruması için 4,3 milyon dolar harcama yapmıştı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.