enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
SON DAKİKA
20:11 Küçükçekmece ilçesi, Fatih Mahallesi’nde bulunan Menekşe Sahil Parkı’nda yaşanan ölüm olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı
20:10 Yüzde 100 Elektrikli, 420 Kişilik Çevreci Metrobüsün Test Sürüşüne Ekrem İmamoğlu Tanıklık Etti
19:58 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
19:57 Başkan Mutlu sanayicileri Basmane Semt Merkezi’nde ağırladı
19:56 Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi’yle bu sürecin parçası olacağız”
19:55 Başkan Aras’tan Muhtarları Birleştiren Hamle
19:54 Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştirecek?
19:50 İmamoğlu: “İnce eleyip sık dokuyoruz
19:36 Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor
18:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
18:06 Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
17:36 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
17:06 TÜSÇAD Atranos tatil köyünün temeli atıldı
16:51 Düzce olası afetlere güçlü hazırlanıyor
16:50 Akıllı şehir yönetişim uygulamalarıyla Konya’da koordinasyon artırılacak
16:21 Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
16:20 Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı!
16:06 Başkan Altay: “Küçük Aymanas Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık”
15:50 Keşan’da geri dönüşüm atağı
14:10 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal: Aydınlık Türkiye için çalışacağız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Doları 18’den sattılar, 13’ten geri aldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti! Bu soygunun tüm …

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti!
04.01.2022
130
A+
A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Doları 18’den sattılar, 13’ten geri aldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti! Bu soygunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Kim hayır derse yolsuzluğun ortağıdır!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 2021’in son günlerinde ve yeni yılın ilk yıllarında peş peşe gelen fahiş zamların yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘özel’ açılan soruşturmaya da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– O kadar kin o kadar öfke duyuyorlar ki belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar. Üzerlerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. Bunların inançları bizim inançlarımıza benzemiyor.

SENİN GÖREVİN TERÖRİSTİ YAKALAMAK DEĞİL Mİ?

– Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Neymiş efendim orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Senin görevin teröristi yakalamak değil mi kardeşim? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala, götür savcıya teslim et. Ama yapmıyor, yapamıyor. Çünkü yok böyle bir şey. İstanbul’un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar, o rantı yedirmeyeceğiz size.

– 16 milyonun hakkını size yedirtmeyeceğiz. Hakkını hukukunu koruyacağız! Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Sizin feriştahınız gelse, belediye başkanlarımıza bir şey yapamaz. Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar değil!

KİM HAYIR DERSE YOLSUZLUĞUN ORTAĞIDIR

– Doları 18’den sattılar, 13’ten geri aldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti! Bu soygunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. CHP Grubumuz önerge verdi. Bugün önergemiz görüşülecek. Kim hayır derse yolsuzluğun ortağıdır!

– Saray’da oturan zat millete yalan söylüyor. Yeri geliyor dış güçler diyor, stokçular diyor… Ama bir şey yapmıyor… Dolar kurundaki oynamalardan kaynaklı Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Dünyanın parasını kazandılar.

BU ZAMMI DIŞ GÜÇLER Mİ YAPTI?

– Fahiş fiyatlar mücadele edeceğiz diyor. Evlerdeki doğalgaza yüzde 25, ticari kuruluşlara yüzde 50 zam yaptı. Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 127 oranında zam yapıldı. Bu zammı dış güçler mi yaptı? Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını yapan kim?

BİR TEK HAVAYA ZAM YAPMADI!

– Erdoğan zam yapmadığı bir şeyi açıklasın. Açıklayamaz. Ben söyleyeyim, soluduğumuz havaya zam yapmadı. Bunların temel görevi kul hakkıyla beslenmektir. Erdoğan korkudan bu sözüme dava açamaz. Bunlar alın teriyle, emekle, hukukla değil, kul hakkıyla beslenir.

FAHİŞ FİYATIN TEK SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR

– Son bir yılda gübreye yüzde 275 ile 475 arasında zamlar yapıldı. Çiftçi üretemiyor, tarlaya gübre atamıyor. Son bir yılda; yemlere yüzde 100’ü geçen zamlar yapıldı. Mazota yüzde 60 zam yapıldı. Bu fahiş fiyatları halkın önüne koyan kim?

– Fahiş fiyatın tek sorumlusu Erdoğan’dır. Evlerde huzur bırakmadı. Ben ekonominin kitabını yazdım dedi, o kitapta zam dışında bir şey yok. Tencerelerde yangın var. Bunlar başka bir dünyada yaşıyor. Zam üstüne zam yaptılar. 84 milyon insan freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağı gidiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.