enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2327
EURO
37,5418
ALTIN
2.882,55
BIST
8.928,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

Slovakya’nın S-300’leri ile ilgili iddialara ABD’den açıklama

Bir grup gazeteciye Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmede bulunan Pentagon yetkilisi, Rus ordusunun Donbas bölgesi civarına kuvvet …

Slovakya’nın S-300’leri ile ilgili iddialara ABD’den açıklama
11.04.2022
106
A+
A-

Bir grup gazeteciye Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmede bulunan Pentagon yetkilisi, Rus ordusunun Donbas bölgesi civarına kuvvet kaydırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yetkili, Donbas bölgesinde 8 yıldır çatışmaların yer yer devam ettiğini ancak yeni ve kapsamlı bir operasyonun henüz başlamadığını dile getirdi.

Dnipro Havalimanı’na Rusya’nın saldırı düzenlediğini teyit eden yetkili, “Saldırıda havalimanının bazı altyapılarının imha edildiğini değerlendiriyoruz. Ancak bir S-300 hava savunma sisteminin hatta Slovakya’nın verdiği S-300 sisteminin imha edildiği sonucuna varacak bir kanıt yok elimizde. Slovakya hükümetinin çıkıp bu iddiayı reddettiğini gördünüz. Bunun ötesinde elimizde bilgi yok.” ifadelerini kullandı.

Savaş, ülkenin doğusuna doğru kaydığı için Ukrayna ordusuna silah ve mühimmat tedarik etmede zorluklar yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir soruya, yetkili, henüz bir sorun olmadığı yanıtını verdi.

Yetkili, “Haftalardır kullandığımızı süreçleri kullanmaya devam ediyoruz. Karadan birçok rota var. Bu konuda çok konuşmak istemiyoruz ama çok karışık ve etkili nakliye kabiliyetlerimiz var. Yardım devam ediyor. Bölgeye her gün 8 ile 10 arasında uçuş yapıyoruz ve neredeyse sürekli bir şekilde malzeme gitmeye devam ediyor.” dedi.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.