enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2257
EURO
37,4771
ALTIN
2.870,00
BIST
9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

Hollandalı ve Faslı doktorların tedavi edemediği Yunus bebek Türkiye’ye getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hollanda doğumlu 2 aylık Yunus, uçak ambulansla Türkiye’ye getirildi …

Hollandalı ve Faslı doktorların tedavi edemediği Yunus bebek Türkiye’ye getirildi
09.04.2022
144
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hollanda doğumlu 2 aylık Yunus, uçak ambulansla Türkiye’ye getirildi. Ailesi Faslı olan Yunus’ta doğuştan gelen Primer Silyer Diskinezi hastalığı var. Makineye bağlanarak nefes alıyor. Aksi takdirde kısa sürede kaybedilebilir” dedi.

DR. EROL: HASTA ENTÜBEYDİ

Yunus Rahou’yu ambulans uçakla Ankara’ya getiren Sağlık Bakanlığı ekibinden doktor Okan Erol, hastanın durumuna ilişkin açıklama yaptı. Erol, “Hastamız 2 aylık bir bebek. ‘Primer Silyer Diskinezi’ denilen ve nadir görülen bir hastalığı var. Hasta entübeydi biz de aldığımızda, yine mekanik solunum cihazına bağlı olarak. 3 saatlik bir uçuşla gittik. Hastayı hastaneden teslim aldık.

“YOL BOYUNCA HASTA STABİLDİ”

Kara ambulansı ile uçağa getirip uçaktan da buraya naklettik. Yol boyunca hasta stabildi. Aldığımız şartlarda aynı şekilde kara ambulansı ile teslim ettik. Buradan da hastaneye tedavi için gitti. 3 kişilik ekiple gittik buradan. 1 doktor, 2 sağlık personeli, 2 de pilotumuz var. Oradan bebek, anne ve babasıyla birlikte ülkemize geldik. Bir takım tetkikleri ve tanısı var. O tanı üzerinde hastanede gerekli tetkik ve tedavisi devam edecektir.” şeklinde konuştu.

/ Sağlık
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.