enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Altında Fed baskısı sürüyor

Altın, yatırımcıların Fed’in faiz yükseltme politikasındaki görünümü değerlendirmesiyle düşüşünü sürdürdü. Spot altın, bu yıl yatırımcıların …

Altında Fed baskısı sürüyor
05.04.2022
135
A+
A-

Altın, yatırımcıların Fed’in faiz yükseltme politikasındaki görünümü değerlendirmesiyle düşüşünü sürdürdü.

Spot altın, bu yıl yatırımcıların ekonomik düşüş ve enflasyonist baskılara karşı güvenli liman olarak tercih etmesiyle yüzde 5 yükseldi. Yine de yukarı yönlü hareket son 40 yılın en yüksek enflasyonunu dizginlemeye çalışan Fed’in daha sıkı bir para politikası izleyeceği beklentileriyle sınırlı kaldı.

Avrupa Birliği, Rusya’yı cezalandırmak için ek yaptırımların yolda olduğunu belirtirken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ABD’nin de bu hafta içinde yeni yaptırımlar açıklayacağını söyledi.

JPMorgan Chase&Co. CEO’su Jamie Dimon da daha fazla yaptırım çağrısında bulunarak ABD Merkez Bankası’nın bir noktada piyasanın beklediğinden daha fazla faiz artırmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarının Merkez Bankası’nın ne kadar hızlı faiz artıracağına dair beklentilere yöne vermesi bekleniyor.

“Fed’in faiz oranlarını agresif olarak artıracağına dair baskın bir görüş var ve bu durum altına dair herhangi bir kazancı boğuyor gibi görünüyor” diyen Oversea-Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howard Lee Ukrayna savaşına da değinerek, “ABD iki ülke arasında bir barış anlaşmasına varılsa dahi yaptırımların devam edebileceğini ima etti. Ancak bunun altına etkisi kalıcı olup olmayacağını söylemek zor” değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0,2 değer kaybederek 1929 dolara geriledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.