enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7187
EURO
35,4813
ALTIN
2.482,26
BIST
10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Savaş kapıya dayandı, Türkiye gerçeğini ancak anladılar!

Türkiye’nin NATO üyesi olarak gerek göçle mücadelede gerekse ittifaktan savunma beklentileri konusunda yaşadığı çifte standart, Ukrayna savaşıyla …

Savaş kapıya dayandı, Türkiye gerçeğini ancak anladılar!
05.04.2022
125
A+
A-

Türkiye’nin NATO üyesi olarak gerek göçle mücadelede gerekse ittifaktan savunma beklentileri konusunda yaşadığı çifte standart, Ukrayna savaşıyla çatışmalar Avrupa sınırlarına dayanınca Batılı ülkeler tarafından anlaşılmaya başlandı.

Ukrayna savaşı ile artan diplomaside verilen mesajlar, Rusya-Ukrayna savaşının Batılı ülkeleri Türk dış politika tezlerine yaklaştırdığının da bir göstergesi oldu.

İlk adımın bu ay savunma bakanlıkları arasındaki Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı’nın 4’üncüsü için tarafların biraya gelmesiyle atılması bekleniyor. Yine normalleşme sürecinde bulunulan Fransa ile de diyalog kanalları hiç olmadığı kadar hızlandı.

Yaptırımlarla zora giren Avrupa’nın enerji ihtiyacının karşılanmasında da Türkiye’nin koridor olarak önemi artarken, hızlanan Türkiye-İsrail normalleşme süreci, uzun vadede enerji sorununun çözümünde kritik önemde görülüyor.

Diplomatik temaslarda, başta İngiltere olmak üzere batılı müttefiklerin mesajlarında Türkiye’yi NATO’dan dayanışma beklentisi konusunda artık daha iyi anladıkları vurgusu öne çıktı.

MESAJLAR GELMEYE BAŞLADI

NATO müttefiklerinden gelen destek mesajları yanında ABD’li muhataplardan da benzer mesajlar geliyor. Alt seviyelerdeki görüşmelerde daha önce Türkiye’yi dinlemekle yetinen muhataplardan gelen “anlıyoruz” mesajları, önümüzdeki süreçte bu konularda atılabilecek olumlu adımların habercisi olarak değerlendiriliyor.

Yine ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’nin F-16 talebi konusunda “Kongreye olumlu görüş bildireceği ve konunun takipçisi olacağı” yönünde verdiği mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Olağanüstü liderler zirvesi sonrası açıklamıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.