enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2656
EURO
37,6433
ALTIN
2.919,45
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, çalışmalar tüm Türkiye’de başlıyor! Vatandaş eti ucuza yiyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırmızı et ve şeker fiyatları, KDV indirimleri gibi …

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, çalışmalar tüm Türkiye’de başlıyor! Vatandaş eti ucuza yiyecek
31.03.2022
109
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırmızı et ve şeker fiyatları, KDV indirimleri gibi konulara değinen Erdoğan, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinde kesimlik hayvan için çalışma yapılacağını söyledi.

“PARA KAZANAN, KAZANDIM DEMİYOR”

Konuşmasında KDV indirimleri sonrası yapılan zamlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir gerçek var, o da şu; sanayici bu dönem içerisinde ciddi paralar kazandı. Ama para kazanan, ben para kazandım demiyor. Tam aksine, daha ver diyor. Örneğin diyelim altyapıda, üst yapıda müteahhit firmalar var. Bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Maalesef çimento sektöründe, demir çelikte bu işi fırsata dönüştüren sanayiciler var. Bu bir gerçek. Bütün bunlara rağmen, onlar zam üstüne zam yapıyorlar. Onun için arkadaşlar şu anda bu işin de üzerinde çalışıyorlar. ” ifadelerini kullandı.

“TARIM BAKANIMIZ ÇALIŞMASINI YAPACAK”

Gıda konusunda bir sıkıntı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda yalan yanlış haberlere vatandaşlarımın itibar etmemelerini istiyorum. Bu konuyla ilgili buğdayda biraz sıkıntımız vardı. Nitekim bu sıkıntı da büyük ölçüde aşılmış vaziyette. Yani bizim şu anda silolarımızda bir sıkıntı yok. Ama biz daha da takviye alalım diyoruz. Bunun dışında şu anda ne yazık ki kırmızı eti fırsata dönüştürmek isteyen bazı fırsatçılar var. Bu konuyla ilgili Tarım Bakanımla konuştuk. Dedi ki, elimizdeki, TİGEM çiftliklerimizdeki kesimlik hayvanları bir an önce keselim ve bu ramazan ayında bir defa evlere kıymada, kuşbaşında ucuz et girme imkanı olsun. Bu arada da yine belki duruma göre Türkiye’nin dört bir yanına ekiplerini gönder, elinde kesimlik hayvanı olanlardan biz bu hayvanları da alalım. Yine ithal noktasında da ramazan sonrasına yönelik bir adım atmış olalım. Çünkü biz vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Kıymada, kuşbaşı ette bunu başarmamız lazım dedik. Karkas olarak getirirsek karkas ette de bu adımları atabiliriz dedik. Tarım Bakanımız önce ülkemizin dört bir yanında çalışmasını yapacak, ondan sonra da ithalde de neler yapabiliriz, bunun üzerinde de ayrıca çalışmasını sürdürecek.” dedi.

Ayrıntılar geliyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.