enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1917
EURO
38,2164
ALTIN
2.921,08
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammının Tarihi Açıklandı

Malumunuz, Türkiye son derece zorlu bir ekonomik süreçten geçiyor. Öyle ki temel gıda ihtiyaçları, akaryakıt fiyatları ve faturalara gelen zamlar …

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammının Tarihi Açıklandı
28.03.2022
168
A+
A-

Malumunuz, Türkiye son derece zorlu bir ekonomik süreçten geçiyor. Öyle ki temel gıda ihtiyaçları, akaryakıt fiyatları ve faturalara gelen zamlar sebebiyle asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın pek bir yardımı dokunmuyor. Hal böyle olunca da yakın zaman içerisinde asgari ücrete bir zam daha yapılıp yapılmayacağı sorusu bir süredir etrafta dolaşıyor.

Bundan bir hafta öncesinde Haziran ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e yöneltilmiş; şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Bilgin, asgari ücretin gözden geçirilmesinin sadece olağanüstü bir durum yaşanması halinde mümkün olabileceğini ifade etmişti. Ancak MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Bilgin’in söylediklerinin aksine asgari ücret zammının beklenenden çok daha önce geleceğini açıkladı.

Asgari ücrete ve emekli maaşına ne zaman zam geleceği açıklandı

Konuya dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu kaydeden Sancaklı, önümüzdeki Temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam geleceğini bildirdi.

Konuya dair Sancaklı, “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.