Teknik tekstilde yeni bir dönem başlıyor. TEKSMER, 8 yıllık çalışmalarını sergileyecek. İZMİR (İGFA) – Teknik tekstil alanında 2014 yılından beri …
Teknik tekstilde yeni bir dönem başlıyor. TEKSMER, 8 yıllık çalışmalarını sergileyecek.
İZMİR (İGFA) – Teknik tekstil alanında 2014 yılından beri çalışmalar yürüten TEKSMER, bu süreçte geliştirdiği fonksiyonel, sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir lifleri sektörle buluşturmaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin, 2021 yılında teknik tekstil ihracatından 2,5 milyar doların üzerinde döviz elde ettiği bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi’nden yapılan teknik tekstil ihracatının 2021 yılında 154 milyon dolar olduğunu amaçlarının teknik tekstil ihracat rakamlarını daha da artırmak olduğunu bu amaçla 2014 yılında TEKSMER Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ortaklığında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe yerleşkesi’nde İzmir Kalkınma Ajansı’nın güdümlü projesi olarak hayata geçirdiklerini söyledi.
Teksmer’in yürüttüğü faaliyetler ile bölgedeki firmaların teknik tekstil alanında, ürün geliştirme ve Ar-Ge proje yönetimi alanında farkındalığını artırdığının altını çizen Eskinazi, TEKSMER’in en önemli özelliğinin iki polimerin birlikte çekilmesi esasına dayanan sentetik lif üretim yöntemlerinden olan ülkemizde tek olan laboratuvar tipi Bikomponent lif çekim makinasına sahip olması olduğunu kaydetti. “Son kullanım yerine göre farklı kesitlerde katkılı özel lifler (konvansiyonel liflerden farklı) geliştirmek mümkün” diyen Eskinazi, “29 Mart 2022 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenleyeceğimiz, “Teknik Tekstillerin Gücünü Keşfet. Tekstile Değer Kat” temalı Lansman’da, TEKSMER olarak geliştirdiğimiz fonksiyonel, sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir liflerin tanıtımını yapacağız. Koruyucu tekstillerden, sağlık alanına, otomotivden, ev ürünlerine kadar uzanan birçok alanı kapsayan döngüsel ekonomi tabanlı, Tübitak destekli birçok Ar-Ge projesinin çıktılarını sektör ile paylaşacağız” dedi.