enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1825
EURO
38,3031
ALTIN
2.900,25
BIST
9.672,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Macron’dan Mariupol açıklaması: Türkiye ve Yunanistan ile ortak operasyon düzenleyeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ardından basın …

Macron’dan Mariupol açıklaması: Türkiye ve Yunanistan ile ortak operasyon düzenleyeceğiz
26.03.2022
163
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’LA ORTAK İNSANİ OPERASYON

400 bin nüfuslu Mariupol‘de artık 150 bin kişinin kaldığını ve çok kötü şartlarda yaşadığını ifade eden Macron, “Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz.” dedi.

GELECEK GÜNLERDE DÜZENLENECEK

Macron, bunu mümkün olan en iyi şartlarda ve gelecek günlerde düzenleyeceklerini belirtti. Bu konuda Mariupol Belediyesi ile temas halinde olduklarını bildiren Macron, bu operasyon için Rusya ile müzakere edeceklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 48-72 saat içinde bu konuyu telefonda görüşeceğini söyledi.

Macron, Putin’in Avrupa’ya satılan gazın ruble ile ödenmesi yönündeki talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını ve imzalanan sözleşmelerin uygun olmadığını kaydetti.

RUSYA’NIN PARİS BÜYÜKELÇİSİ’NİN PAYLAŞIMI

Rusya’nın Paris Büyükelçisi’nin Avrupalılara ilişkin Twitter’daki paylaşımının kabul edilemez olduğunu aktaran Macron, “Bu bir hata ve düzeltildi. Umarım yeniden gerçekleşmez. Bir daha tekrarlanmamasını istedik.” ifadelerini kullandı.

Twitter’da Avrupalılara ilişkin paylaşılan bir karikatür nedeniyle Rusya’nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Fransız basınındaki haberlerde, büyükelçiliğin Twitter’da paylaştığı karikatürde, diz çökmüş Avrupalıların, ABD’yi temsil eden kişi karşısında küçük düşürücü bir pozisyona konulduğu kaydedilmişti. Söz konusu paylaşım daha sonra silinmişti.

Yusuf Özcan – Güncel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.