enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1825
EURO
38,3031
ALTIN
2.900,25
BIST
9.672,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Almanya kömüre dönüyor

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve yeşil enerji söylemleri yükselen enerji faturalarının gölgesinde kaldı. Kömür, sanayi devi Almanya’nın …

Almanya kömüre dönüyor
24.03.2022
121
A+
A-

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve yeşil enerji söylemleri yükselen enerji faturalarının gölgesinde kaldı. Kömür, sanayi devi Almanya’nın birincil elektrik kaynağı olarak rüzgar enerjisini geride bıraktı.

Federal İstatistik Ofisi, geleneksel enerji kaynaklarının geçen yıl yenilenebilir kaynaklardan daha fazla elektrik ürettiğini ve Almanya’nın ana elektrik kaynağı olarak rüzgar enerjisinin yerini kömürün aldığını açıkladı.

Federal İstatistik Ofisi’ne (Destatis) göre, geçen yıl Almanya’nın elektriğinin çoğu kömür, doğal gaz veya nükleer enerji gibi geleneksel yakıt kaynaklarıyla üretildi. Perşembe günü, Wiesbaden merkezli enstitü, Almanya’da üretilen toplam elektriğin oranının 2020’de yüzde 52,9’dan 2021’de yüzde 57,6’ya yükseldiğini açıkladı. Rüzgar ve güneş enerjisi yüzde 47,1’den yüzde 42,4’e düştü.

Kömür santrallerinden üretilen elektrik, 2021 yılında bir önceki yıla göre en yüksek artışı kaydederken, kömürden üretilen elektriğin oranı yüzde 24,8’den yüzde 30’a yükseldi.

Bu arada, Almanya’nın kömürden üretilen elektriğinin çoğunluğu (yüzde 60), çevreye ve insan sağlığına özellikle zararlı olduğu belirlenen linyitten veya kahverengi kömürden geliyor. Rus gazına olan bağımlılığın azaltılması için alternatif enerji kaynaklarına yönelen Almanya, bu yıl rüzgar santrallerinden de beklediği performansı alamadı. Her geçen ay kabaran enerji fiyatları ise yeşil enerji, iklim değişikliği ve küresel ısınma söylemlerini unutturdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.