enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2024
EURO
38,0918
ALTIN
2.907,29
BIST
9.674,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Putin muhalifi Navalnıy’a 9 yıl hapis

Rus mahkemesi hapisteki siyasi muhalif Aleksey Navalnıy’ı ‘büyük çaplı yolsuzluktan’ ve mahkemeye hakaretten suçlu buldu. Mahkeme hakkında 13 yıl …

Putin muhalifi Navalnıy’a 9 yıl hapis
22.03.2022
159
A+
A-

Rus mahkemesi hapisteki siyasi muhalif Aleksey Navalnıy’ı ‘büyük çaplı yolsuzluktan’ ve mahkemeye hakaretten suçlu buldu. Mahkeme hakkında 13 yıl istenen muhalif lideri dokuz yıl hapis cezasına çarptırdı. Navalnıy’a ayrıca 1.2 milyon ruble (yaklaşık 11 bin dolar) para cezası kesildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in öne çıkan muhaliflerinden Navalnıy, gardiyanlarla dolu olan mahkeme salonunda avukatlarıyla birlikte oturdu. Çok zayıfladığı görülen Navalnıy’ın duruşma süresince sakince önüne bakarak mahkeme kağıtlarını incelediği belirtildi.

Navalnıy mahkeme kararı sonası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “9 yıl. En sevdiğim televizyon dizisi “The Wire”daki karakterlerin dediği gibi ‘Yalnızca iki gün yaparsın. Biri girdiğin, diğer çıktığın gündür’ Bu sloganda bir tşörtüm bile var ama gardiyanlar aşırıcı diyerek elimden aldı” ifadelerini kullandı.

Navalnıy en son 15 Mart’ta çıktığı duruşma sonrasında sosyal medya hesabında meydan okuyan bir tonla “Hapis cezası söylenmesi gerekenlerin söylenmesi için insan hakkımın onuruysa, o halde 113 yıl da isteyebilirler. Sözlerimden ve eylemlerinden vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Savcılar yolsuzluk ve mahkemeye hakaret suçlarından dolayı Navalnıy hakkında en yüksek ceza olan 13 yıl hepis cezası talep etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.