enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Vatikan’da

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Papa Franciscus ile Avn’ın sabah saatlerinde bir araya geldikleri bildirildi. Avn’ın Papa’dan sonra …

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Vatikan’da
22.03.2022
268
A+
A-

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Papa Franciscus ile Avn’ın sabah saatlerinde bir araya geldikleri bildirildi.

Avn’ın Papa’dan sonra Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ve Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Başpiskopos Paul Richard Gallagher ile de görüştüğü belirtildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’ın Vatikan dışişleri yetkilileriyle yaptığı toplantıda, bu yıl 75. yılı kutlanan Vatikan-Lübnan ilişkilerinin öneminin vurgulandığı, ülkedeki ciddi sosyo-ekonomik sorunların ve mültecilerin durumunun üzerinde dikkatle durulduğu ifade edildi.

Ülkede yaklaşan seçimlerin ve farklı dini grupların bir arada yaşamasını güçlendirmeye katkıda bulunacak reformların da değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Avn’ın Vatikan’daki temaslarında, 4 Ağustos 2020’deki Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerinin adalet ve hakikat talebine de atıfta bulunulduğu belirtildi.

Bu arada İtalyan basını, Papa ile Avn’ın görüşmenin yaklaşık 25 dakika sürdüğünü yazdı.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.