enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

Türkiye’de kiralar 1 yılda yüzde 84 arttı

Türkiye genelinde kiralar bir yılda ortalama yüzde 84 zamlandı. Kiraların metrekare fiyatı bir senede 16 liradan ortalama 30 liraya çıktı …

Türkiye’de kiralar 1 yılda yüzde 84 arttı
21.03.2022
152
A+
A-

Türkiye genelinde kiralar bir yılda ortalama yüzde 84 zamlandı. Kiraların metrekare fiyatı bir senede 16 liradan ortalama 30 liraya çıktı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi bir emlak sitesinin verilerine dayanarak bir yıllık fiyat karşılaştırması yaptı. Buna göre yıllık kira artışı İstanbul’da yüzde 112, Ankara’da yüzde 106, İzmir’de ise yüzde 74’ü buldu.

NTV’ye konuşan bir kişi, “Ben kiradayım bin 600 liraya oturuyordum şu an 3 bin lira. Bir oda bir salon, şu an çıkayım 3 bin liradan aşağı değil” ifadelerini kullandı. 

“SATILIK FİYATLARI ETKİLİ OLDU”

BETAM araştırmacısı Dr. Gökhan Güneş, “Bu yükselişte satılık konut fiyatlarının çok yüksek seviyelere ulaşmış olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Yeni eve çıkmak isteyen bireyler konut satın almak yerine kiralık evlere çıkmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla artan kiralık konut talebi fiyatların da artmasına sebep oldu. İnşaat maliyetleri de arttı bu durum bize yeni yapılacak konutların da yüksek fiyatlardan devam edeceğini gösteriyor” dedi.

Yıllık kira artışının en yüksek olduğu şehir yüzde 122 ile Antalya. En az kira artışı ise yüzde 20 ile Kahramanmaraş’ta görüldü.

KAYNAK: NTV
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.