enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’un karanlık günü! Elektrikler kesildi, 1 dakika sonra şehirde çığlık sesleri yükseldi

13 temmuz 1977 akşamı, New York üzerinde etkili olan yağmur ve rüzgarlar yoğun bir elektrik fırtınasına neden oldu. Eyaletin üzerinden …

New York’un karanlık günü! Elektrikler kesildi, 1 dakika sonra şehirde çığlık sesleri yükseldi
20.03.2022
133
A+
A-

13 temmuz 1977 akşamı, New York üzerinde etkili olan yağmur ve rüzgarlar yoğun bir elektrik fırtınasına neden oldu. Eyaletin üzerinden güneydoğuya ilerleyen kara bulutlar saat 20:40 civarında çok şiddetli bir yıldırım düşmesine neden oldu. Bir bir sönen sokak ışıkları, kapanan televizyonlar, kararan gökdelenler ve nihayetinde tamamıyla karanlığa gömülmüş bir şehir ortaya çıktı.

‘New York’un Arınma Gecesi’ni Yaşadığı Gece! 1977 Kesintisi Ancak ilginç olan şu ki; kesintiden yalnızca 1 dakika sonra tüm şehirde çığlık sesleri yükseldi.

Bu çığlıklar öncelikle insanların paniklemesi ile yankılansa da özellikle fakir bölgelerde inanılmaz bir hızla kaos meydana gelmeye başladı.

O saat aralığında evlerinde olanlar daha güvende olsa da kısa sürede yağmalar başladı ve bazı yerler kundaklandı.

Olayların büyük çoğunluğu fakir bölgelerde meydana gelse de karanlığı fırsat bilerek orta ve zengin kesime de yayılmaya başladı.

Yalnızca kundaklama ve yağma değil tecavüz olaylarının da aşırı artmasına neden olan kesintinin 9 ay sonrası New York’ta doğum oranları inanılmaz derecede arttı.

Kaynak: Onedio

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.