enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elbise provasında bir anda karar verdi! Guinness Rekorlar Kitabı’na giren kadının yaşını duyan küçük dilini yutuyor

16 Haziran 1936’da Baltimore’da doğan Ernestine Shepherd 56 yaşına kadar eğitime başlamadı. Yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde 30’larında gibi …

Elbise provasında bir anda karar verdi! Guinness Rekorlar Kitabı’na giren kadının yaşını duyan küçük dilini yutuyor
20.03.2022
195
A+
A-

16 Haziran 1936’da Baltimore’da doğan Ernestine Shepherd 56 yaşına kadar eğitime başlamadı. Yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde 30’larında gibi görünen 85 yaşındaki sporcunun hayatı çoğu kişiye ilham olacak cinsten. Ernestine Shepherd için her şey bir elbise provasında vücudunun düşündüğünden daha kötü durumda olduğunu fark etti.

Bu yüzden kilo vermek ve forma girmek için bir fitness kursuna kaydolmayı düşündü.

Kız kardeşi Mildred, vücut geliştirme ile kendini test etmesini tavsiye etti.

Shepherd bir röportajda “Kız kardeşim ağırlık kaldırmaya başlamamda ve vücut geliştirmeci olmamda etkili oldu” dedi.

Shepherd her sabah yaklaşık 3 mil koşuyor ve haftada üç kez ağırlık kaldırıyor.

Dünyanın en yaşlı vücut geliştiricisi her gün yaklaşık 120 gram yağsız protein içeren, kompleks, tam tahıllı proteinler ve karbonhidratlardan oluşan dengeli bir diyet uyguluyor.

Profesyonel bir fitness eğitmeni ve model olarak çalışmaya devam eden Ernestine Shepherd, 85. doğum gününde insanlara birkaç tavsiyede bulundu.

Shepherd, forma girmek için çok geç olmadığını ve sırrını soran herkese tereddüt etmeden şunları söyledi: “Yaşlanmayı geciktiren bir ilaç olsaydı, bu fiziksel egzersiz olurdu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.